REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Zeleninové špízy se žampiony

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Zeleninové špízy mohou milovat i masožravci, zvláště, když je doplníme o chutné čtvrtky žampionů. Podáváme je jako hlavní chod, nebo jako přílohu právě ke grilovaným masům, pokud je připravujeme pro strávníky, kteří se bez masa neobejdou. :)


Ingredience:
Rozpis na 4 porce:
6 ksbarevných masitých paprik
6-8 ksstředně velkých žampionů
4 ksstředně velké cukety
4 ksčervené cibule
2 ksmrkve
Na česnekovo-bylinkovou marinádu:
6 ksstroužků česneku
1 hrstnasekaných listů petrželky
1/2 hrstičerstvého rozmarýnu nasekaného na jemno
100 mlolivového oleje
bylinková sůl
pepř
špejle nebo raději grilovací jehly z drátu

Postup:
  1. Pokud použijeme na výrobu špízů klasické špejle, musíme je na 10 až 15 minut namočit do vody, aby nám při grilování neshořely, pokud však použijeme kovové jehly, toto nám odpadá
  2. Zeleninu opereme, necháme důkladně okapat, mrkve oškrábeme, pak zeleninu rozkrájíme na stejně velké kousky, cibule oloupeme, rozkrojíme na čtvrtky, ty pak ještě rozebereme na měsíčky, oprané a okapané žampiony rozčtvrtíme
  3. Připravíme si česnekovo-bylinkovou marinádu; do vhodné misky nalijeme olivový olej, přidáme oloupané, prolisované stroužky česneku, nasekané bylinky, marinádu ještě osolíme bylinkovou solí a okořeníme pepřem
  4. Na jehly postupně napichujeme všechnu zeleninu, nezapomeneme ani na čtvrtky žampionů, hotové špízy pak potřeme marinádou a necháme chvíli odležet v lednici
  5. Gril rozpálíme, špízy opět potřeme marinádou, na středně vyhřátém roštu grilu špízy opékáme ze všech stran, nakonec je ještě potřeme marinádou a můžeme podávat.
Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

3 rozdílné recepty na výbornou křehkou pizzu

Jen málokdo by odolal tak oblíbenému pokrmu, jako je právě pizza. Ta se dá připravit na mnoho chutných způsobů, mezi nimiž si svého favorita dokáže najít úplně každý. I my vám přinášíme hned tři zajímavé recepty, díky kterým si v pohodlí svého domova tuhle oblíbenou dobrotu hravě připravíte. Tak schválně – který z receptů se rozhodnete vyzkoušet?

číst dále ...

Nažhavte svůj gril!

Léto patří grilování! Co všechno si kromě masa nachystat, abyste si s rodinou či přáteli užili skvělý den plný lahodných chutí a vůní?

číst dále ...

3 trendy a rychlé recepty na letní party

Čekáte partu přátel nebo chystáte rodinnou oslavu? Je jasné, že chcete všechny co nejlépe pohostit a nakrmit, ale zároveň musíte kromě jídla připravit i spoustu dalších věcí. Následující recepty na rychlá a trendy jídla vám ušetří čas a zajistí perfektní výsledek.

číst dále ...

Léto voní po máku

Léto je v plném proudu a teplé počasí láká posedět na zahrádce či balkónu. Příjemným společníkem může být dobrá kniha, stejně jako netradiční káva s dezertem. Už jste někdy ochutnali makovou kávu? Měli byste, mák je totiž opojná ingredience, která z každého receptu udělá gastronomický zážitek.

číst dále ...

Zdraví, krása, paměť… Co všechno můžete ovlivnit díky správnému jídlu?

Složení jídelníčku výrazně ovlivňuje nejen naši figuru a zdraví, ale i psychický stav, odolnost vůči stresu, paměť či spánek. Podívejte se, jak můžete být díky správnému jídlu fit a cítit se skvěle!

číst dále ...

Jak na perfektní špekáček

Co patří k typickému českému létu? Koupání v rybníku, spaní pod stanem a také táboráky. Vlahé večery jsou jako stvořené pro rozdělání ohýnku a opečení výborných špekáčků. Jenže možná už jste s trochou zklamání zjistili, že ten kouzelný večer u ohně se špekáčkem na papírovém tácku a písničkami hranými na kytaru není takový, jaký si ho pamatujete. On totiž možná ani ten samotný špekáček není takový, na jaký s chutí vzpomínáte ze svého dětství.

číst dále ...

Bylinné drinky Erebos vstupují na trh s novým složením i vizuálem

Značka Erebos představuje novou generaci přírodních energetických nápojů. Na trh uvádí drinky s inovovaným složením, které doprovází redesign obalů a nový web. Pro letošní rok pak značka plánuje rozšířit dostupnost bylinných energetických nápojů na českém trhu.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy