REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Zeleninové špízy s pepřovou omáčkou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Špízy z rajčat, hub, bylinek a papriky, potřené ochucenou směsí, na grilu grilované, podávané s pepřovou omáčkou.


Ingredience:
24 kshub
16 kscherry rajčat
16 ksvelkých listů bazalky
16 ksvelkých lístků máty
2 kscukety
1 ksvelké červené papriky
Na potírání:
8 lžicrozpuštěného másla
1 lžícemletého zeleného pepře
1 ksstroužku česneku
sůl
Na omáčku:
1 šálekhusté smetany
1 lžičkamletého zeleného pepře
4 lžícemásla
3 lžícebrandy

Postup:

1. Omyté cukety nakrájíme na 16 silných plátků, očištěnou papriku na 16 čtverců a očištěné houby zbavíme nožek
2. V misce smícháme rozpuštěné máslo s oloupaným utřeným stroužkem česneku, mletým zeleným pepřem a solí
3. Zeleninu, houby a bylinky napichujeme střídavě na 8 bambusových špízů, které jsme předtím nechali nasáknout vodou, aby nezačaly hořet během grilování (listy bazalky napichujeme vedle cherry rajčátek a lístky máty obalíme kolem cukety)
4. Špízy důkladně potřeme připravenou směsí na potírání a grilujeme je na středně horkém grilu asi 5-7 minut za občasného potírání a otáčení
5. Na omáčku zahřejeme v pánvi máslo, přidáme brandy a zapálíme, když plameny zhasnou, vmícháme smetanu, mletý pepř a za stálého míchání povaříme 2 minuty.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy