REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Zeleninové rizoto s houbami

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Uvařená rýže smíchaná s orestovanou cibulkou podušenou spolu s mrkví, paprikou, hráškem a houbami.


Ingredience:
Rozpis na 4 porce:
200 grýže
120 ghub
100 gmrkve
40 gnízkotučného sýra na strouhání
20 gmásla (rostlinného tuku)
1 kscibule
1 ksvětší papriky
1 kskostky bujónu
petrželka
olej
sůl

Postup:

1. Rýži propláchneme a uvaříme v mírně osolené vodě
2. Cibuli oloupeme, nakrájíme na plátky, ty pak orestujeme na malém množství oleje
3. Očištěnou mrkev pokrájenou na kostičky přidáme k cibuli i s houbami pokrájenými na plátky
4. Podlijeme trochu vodou, do které jsme hodili kostku bujónu a dusíme do změknutí mrkve
5. Nakonec přidáme okapaný sterilovaný hrášek, kousek másla a vše prohřejeme
6. Vmícháme uvařenou rýži, sekanou petrželku a rizoto podle chuti přisolíme
7. Sběračkou namočenou do horké vody tvoříme bochánky, vyklápíme je na předem nahřáté talíře a sypeme strouhaným sýrem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy