Uvařená rýže smíchaná s orestovanou cibulkou podušenou spolu s mrkví, paprikou, hráškem a houbami.
Ingredience:
Rozpis na 4 porce: | |
200 g | rýže |
120 g | hub |
100 g | mrkve |
40 g | nízkotučného sýra na strouhání |
20 g | másla (rostlinného tuku) |
1 ks | cibule |
1 ks | větší papriky |
1 ks | kostky bujónu |
petrželka | |
olej | |
sůl |
Postup:
1. Rýži propláchneme a uvaříme v mírně osolené vodě
2. Cibuli oloupeme, nakrájíme na plátky, ty pak orestujeme na malém množství oleje
3. Očištěnou mrkev pokrájenou na kostičky přidáme k cibuli i s houbami pokrájenými na plátky
4. Podlijeme trochu vodou, do které jsme hodili kostku bujónu a dusíme do změknutí mrkve
5. Nakonec přidáme okapaný sterilovaný hrášek, kousek másla a vše prohřejeme
6. Vmícháme uvařenou rýži, sekanou petrželku a rizoto podle chuti přisolíme
7. Sběračkou namočenou do horké vody tvoříme bochánky, vyklápíme je na předem nahřáté talíře a sypeme strouhaným sýrem.