REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Zeleninové lečo s klobásou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Klasický recept na lečo se zeleninou a klobáskami.


Ingredience:
Recept pro 4 osoby:
250 gklobásy
6 kszelených paprik
4 ksvelkých rajčat
3 ksvajec
2 kscibule
2 lžíceoleje
pepř
sůl

Postup:

1. Rajčata i papriky dobře omyjeme, papriky zbavíme semeníku, oboje nakrájíme na menší kousky
2. Cibuli oloupeme a nakrájíme na menší plátky
3. Klobásu můžeme také oloupat a pokrájíme ji na tenčí kolečka
4. Ve větším hrnci rozehřejeme olej a zpěníme cibuli
5. Do hrnce přidáme pokrájenou klobásku, papriky a rajčata a vše za občasného míchání dusíme
6. Přidáme vejce, která dobře zamícháme do paprik a rajčat
7. Nezapomeneme dochutit solí a pepřem
8. Jakmile je zelenina měkká, máme hotovo
8. V případě potřeby znovu dochutíme solí a pepřem a podáváme horké.

Doporučení:

Nejlépe se k leču hodí čerstvý chléb, popřípadě rýže.

Poznámka:

Klobásku můžeme nahradit salámem nebo párky, pro pravé milovníky ohnivé kuchyně navrhujeme přidat do leča chilli papričky. Zeleninu lze doplnit o další druhy, vhodný je například sterilovaný hrášek, kostičky dýně apod.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy