Klasický recept na lečo se zeleninou a klobáskami.
Ingredience:
Recept pro 4 osoby: | |
250 g | klobásy |
6 ks | zelených paprik |
4 ks | velkých rajčat |
3 ks | vajec |
2 ks | cibule |
2 lžíce | oleje |
pepř | |
sůl |
Postup:
1. Rajčata i papriky dobře omyjeme, papriky zbavíme semeníku, oboje nakrájíme na menší kousky
2. Cibuli oloupeme a nakrájíme na menší plátky
3. Klobásu můžeme také oloupat a pokrájíme ji na tenčí kolečka
4. Ve větším hrnci rozehřejeme olej a zpěníme cibuli
5. Do hrnce přidáme pokrájenou klobásku, papriky a rajčata a vše za občasného míchání dusíme
6. Přidáme vejce, která dobře zamícháme do paprik a rajčat
7. Nezapomeneme dochutit solí a pepřem
8. Jakmile je zelenina měkká, máme hotovo
8. V případě potřeby znovu dochutíme solí a pepřem a podáváme horké.
Nejlépe se k leču hodí čerstvý chléb, popřípadě rýže.
Poznámka:Klobásku můžeme nahradit salámem nebo párky, pro pravé milovníky ohnivé kuchyně navrhujeme přidat do leča chilli papričky. Zeleninu lze doplnit o další druhy, vhodný je například sterilovaný hrášek, kostičky dýně apod.