REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Zeleninové řezy s masem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Podušená zelenina zapečená s mletým masem. Dvě porce mají 1139 kJ.


Ingredience:
Rozpis na 2 porce:
200 gmletého libového masa (hovězí smíchané s věpřovým)
140 grajčat
120 gpaprikových lusků
40 gkvětáku
10 goleje
2 ksvejce
kmín
voda
černý pepř
sůl

Postup:

1. Papriky zbavíme jadřinců, omyjeme a necháme okapat, pak je nakrájíme na nudličky, okmínujeme, osolíme a podusíme na oleji
2. Přidáme uvařený, na drobno nakrájený, květák, omytá, spařená, oloupaná a pokrájená rajčata a společně podusíme
3. Mleté maso osolíme, okořeníme pepřem, spojíme vejcem, směs zvlhčíme 2 lžícemi vody
4. Zapékací mísu nebo malý pakáček omastíme olejem, vložíme na ni vrstvu podušené zeleniny a tu pokryjeme vrstvou masa
5. Vše zalijeme vejcem rozkverlaným v troše vody a zapečeme v troubě vyhřáté na 200 °C asi 15-20 minut.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy