REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Zelenina se smetanou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Na cibulovém základě podušené papriky, rajčata a okurky, dochucené koprem a smetanou.


Ingredience:
100 gzakysané smetany
2 lžícenasekaného kopru
2 lžícemásla
1 lžícebílého vinného octa
2 lžičkymleté papriky
4 ksrajčat
4 kscibule
2 kssalátových okurek
1 ksčervené papriky
1 ksžluté papriky
1 kszelené papriky
mletý pepř
sůl

Postup:

1. Oloupané okurky podélně rozpůlíme, zbavíme jadérek, nakrájíme na asi 1 cm kousky
2. Papriky omyjeme, rozpůlíme, zbavíme jadérek i bílé dužiny a nakrájíme na 1 cm kostičky
3. Rajčata spaříme, pak ihned zchladíme, oloupeme, rozkrájíme na čtvrtky, zbavíme jadérek a nakrájíme na malé kousky
4. Na rozehřátém másle podusíme oloupané, na proužky nakrájené cibule, přidáme nakrájené okurky i papriky a krátce osmahneme, pak osolíme a dochutíme pepřem a mletou paprikou
5. Přidáme rajčata smíchaná s octem a vše pod pokličkou zvolna dusíme asi 10 minut
6. Kopr omyjeme, osušíme, na hrubo nasekáme a spolu se zakysanou smetanou vmícháme do zeleniny, směs ještě podle chuti okořeníme a ihned podáváme.

Doporučení:

Kdo se neobejde bez masa, může do zeleniny přidat pokrájenou klobásu a ještě lepší variantou je přidání opečeného kuřecího masa.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy