REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Závitky z červeného zelí plněné rybím masem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Zelné listy plněné ochucenou rybou, stočené do závitků a podušené.


Ingredience:
8 ksvětších listů z hlávky červeného zelí
4 ksporcí bílého filé nebo jiné mořské i sladkovodní ryby
1 ksstředně velké cibule
2 lžícehrubozrnné hořčice
2 lžíceoleje
1 lžícesměsi koření na ryby
200 mlzakysané smetany
citronová šťáva
kousek bujónové kostky + voda
sůl

Postup:

1. Zelné listy vložíme do vroucí osolené vody a vaříme je, až změknou, pak scedíme, necháme vychladnout, vykrojíme z nich košťály a po dvou je přeložíme na sebe
2. Rybu pokapeme citronovou šťávou, přikryjeme a necháme v chladu 30 minut odležet
3. V rozehřátém oleji zpěníme oloupanou, na drobno nakrájenou cibuli, přidáme rybu, posypeme kořením, krátce opečeme, porce přendáme na zelné listy, stočíme,a upevníme jehlami na závitky
4. Urovnáme do kastrolu, podlijeme vývarem z kostky a dusíme 20-25 minut, potom závitky vyjmeme a přikryjeme
5. Ve zbylém vývaru rozmícháme hořčici, přilijeme ke šťávě ze závitků, promícháme, krátce podusíme, smícháme se smetanou, dosolíme a nalijeme na závitky.

Doporučení:

Podáváme s vařenými brambory, rýží nebo noky.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy