REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Zastřená vejce s bazalkovou omáčkou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Uvařená vejce v krémové omáčce z bazalky, bazalkového pesta a dalších ingrediencí, servírovaná nejlépe s vařenými brambory.


Ingredience:
8 ksvajec
50 mlocta
voda
sůl
Na omáčku:
300 mlvývaru
150 mlsmetany
3 lžícemásla
2 lžícehladké mouky
1 lžícebazalkového pesta
1 kscibule
1/2 kssvazku bazalky
mletý bílý pepř
sůl

Postup:

1. Na rozehřátém másle osmahneme oloupanou na drobno nakrájenou cibuli, zaprášíme hladkou moukou a orestujeme na světlou jíšku, zalijeme studeným vývarem, dobře rozmícháme, přivedeme k varu, teplotu snížíme a vaříme zvolna 20 minut
2. Pak do omáčky dáme omyté lístky bazalky, bazalkové pesto, krátce povaříme, rozmixujeme tyčkovým mixérem, zjemníme smetanou a podle chuti osolíme i opepříme
3. V hrnci přivedeme k varu asi 1 l vody, přilijeme ocet, přidáme sůl a vejce vždy po jednom vyklepneme do naběračky, kterou ponoříme do vroucí vody a vejce v naběračce pozvolna vaříme 4-5 minut, poté vyjmeme a necháme okapat
4. Zastřená vejce na talíři přelijeme omáčkou a servírujeme s vařenými bramborami.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy