REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Zapečené kedlubny se sýrem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Kedlubny připravené na másle s nakrájenou slaninou, které pod pokličkou dusíme do měkka. Pak zalijeme sladkou smetanou, ve které jsme rozmíchali strouhaný sýr, a necháme zapéct.


Ingredience:
1000 gkedlubnů
150 gslaniny
100 gstrouhaného sýru
2 dlsladké smetany
máslo
kmín
pepř
sůl

Postup:

1. Kedlubny oloupeme, odstraníme dřevnaté části, nakrájíme na hranolky
2. V hrnci rozpustíme máslo, přidáme nakrájenou slaninu na kostičky a necháme zesklovatět
3. Nasypeme pokrájené kedlubny, osolíme, okmínujeme, přidáme pepř a pod pokličkou dusíme do měkka
4. Podušené kedlubny přendáme do pekáče, zalijeme sladkou smetanou, ve které jsme rozmíchali strouhaný sýr, a necháme zapéct
5. Podáváme s novými brambory a červenou řepou.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy