REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Zelené fazolky na smetaně

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Pokrájené zelené fazolky, uvařené doměkka, servírované v husté smetanové omáčce.


Ingredience:
400-500 gzelených fazolek (fazolových lusků)
50 gmásla
1 kelímeksladké smetany
3 lžícehladké mouky
1 lžičkasladké papriky
1 ksstředně velké cibule
voda
sůl

Postup:

1. Fazolky uvaříme ve slané vodě do poloměkka, potom vodu slijeme, ale nevylijeme ji, později část použijeme, fazolky nakrájíme na menší kousky
2. Na rozpuštěném másle na pánvi vysypeme mouku, přidáme nadrobno pokrájenou cibuli a asi 1 minutu, za stálého míchání, restujeme
3. Jíšku ochutíme paprikou, zamícháme a ihned přidáme část vody z fazolek, metličkou rozšleháme
4. Přidáme smetanu a pokrm dále vaříme, až budou fazolky měkké a omáčka bude hustá tak akorát.

Doporučení:

Takto připravené fazolky se skvěle hodí k vařenému nebo i pečenému hovězímu masu, k vejcím uvařeným na tvrdo a podávaným s brambory …

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy