Pokrájené zelené fazolky, uvařené doměkka, servírované v husté smetanové omáčce.
Ingredience:
400-500 g | zelených fazolek (fazolových lusků) |
50 g | másla |
1 kelímek | sladké smetany |
3 lžíce | hladké mouky |
1 lžička | sladké papriky |
1 ks | středně velké cibule |
voda | |
sůl |
Postup:
1. Fazolky uvaříme ve slané vodě do poloměkka, potom vodu slijeme, ale nevylijeme ji, později část použijeme, fazolky nakrájíme na menší kousky
2. Na rozpuštěném másle na pánvi vysypeme mouku, přidáme nadrobno pokrájenou cibuli a asi 1 minutu, za stálého míchání, restujeme
3. Jíšku ochutíme paprikou, zamícháme a ihned přidáme část vody z fazolek, metličkou rozšleháme
4. Přidáme smetanu a pokrm dále vaříme, až budou fazolky měkké a omáčka bude hustá tak akorát.
Takto připravené fazolky se skvěle hodí k vařenému nebo i pečenému hovězímu masu, k vejcím uvařeným na tvrdo a podávaným s brambory …