Polévka z cibule, špenátu, kopřivy, jitrocele a pažitky, s vložkou chlebových knedlíčků.
Ingredience:
1 lžíce | sádla |
1 ks | cibule |
1 l | vody |
čerstvý špenát (mražený) | |
pažitka | |
jitrocel | |
kopřiva | |
kmín | |
sůl | |
Na knedlíčky: | |
150 g | tmavého strouhaného chleba |
1 ks | vejce |
sůl |
Postup:
1. Na rozehřátém sádle osmažíme oloupanou na drobno nakrájenou cibuli
2. Nejdříve si připravíme knedlíčky; k polovině osmažené cibuli přisypeme strouhaný chléb, přidáme vejce, sůl, promícháme a utvoříme malé kuličky – knedlíčky
3. Druhou polovinu osmažené cibule zalijeme vodou, osolíme, okmínujeme a dáme vařit, pak do vařící polévky nasypeme nakrájený špenát, na drobno nasekanou pažitku, kopřivu, jitrocel, vložíme malé knedlíčky a po krátkém zavaření podáváme.