REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Závitky z pstružích filátek

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Dušené rybí závitky naplněné parmazánem a anglickou slaninou, servírované na ledovém salátu, přelité pikantní zálivkou.


Ingredience:
Pro 2 osoby:
2 kspstruhů
100 gstrouhaného parmazánu
60 ganglické slaniny
mletý pepř
olej
sůl
Na salát:
300 gledového salátu
2 kscibule
1 ksčekanky
1 ksčervené papriky
1 kskadeřavého salátu
Na zálivku:
1 lžičkavinného octa
1 lžičkahořčice
1 lžičkaoleje
1 lžičkacukru (podle chuti)
200 mlčerveného vína
citronová šťáva
mletý pepř
sůl

Postup:

1. Pstruhy očistíme, omyjeme pod tekoucí vodou, zbavíme hlav, rozřízneme podél hřbetu a opatrně vyjmeme páteřní kost, pak důkladně vybereme zbylé kosti
2. Vykostěná filátka osolíme, opepříme, každý kousek posypeme trochou na jemno nastrouhaného parmazánu, poklademe plátkem anglické slaniny, opatrně svineme do závitků, potom je sepneme párátkem nebo je svážeme kuchyňskou nití
3. Pak v pánvi na rozehřátém oleji se všech stran závitky osmažíme a dusíme pod pokličkou doměkka 5-10 minut
4. Kadeřavý salát, ledový salát a čekanku opereme, osušíme, natrháme na listy nebo kousky, oloupané cibule nakrájíme na drobno, očištěnou papriku nakrájíme na kousky
5. V misce promícháme kousky ledového salátu, čekanky, papriky a nakrájené cibule, do středu každého talíře narovnáme listy kadeřavého salátu, poklademe připraveným salátem a závitky
6. Zálivku připravíme smícháním červeného vína, vinného octa, hořčice, oleje a citronové šťávy, vše prošleháme, ochutíme cukrem, solí, pepřem a připravenou zálivkou přelijeme porce závitků se salátem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy