REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Závitky z pstružích filátek

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Dušené rybí závitky naplněné parmazánem a anglickou slaninou, servírované na ledovém salátu, přelité pikantní zálivkou.


Ingredience:
Pro 2 osoby:
2 kspstruhů
100 gstrouhaného parmazánu
60 ganglické slaniny
mletý pepř
olej
sůl
Na salát:
300 gledového salátu
2 kscibule
1 ksčekanky
1 ksčervené papriky
1 kskadeřavého salátu
Na zálivku:
1 lžičkavinného octa
1 lžičkahořčice
1 lžičkaoleje
1 lžičkacukru (podle chuti)
200 mlčerveného vína
citronová šťáva
mletý pepř
sůl

Postup:

1. Pstruhy očistíme, omyjeme pod tekoucí vodou, zbavíme hlav, rozřízneme podél hřbetu a opatrně vyjmeme páteřní kost, pak důkladně vybereme zbylé kosti
2. Vykostěná filátka osolíme, opepříme, každý kousek posypeme trochou na jemno nastrouhaného parmazánu, poklademe plátkem anglické slaniny, opatrně svineme do závitků, potom je sepneme párátkem nebo je svážeme kuchyňskou nití
3. Pak v pánvi na rozehřátém oleji se všech stran závitky osmažíme a dusíme pod pokličkou doměkka 5-10 minut
4. Kadeřavý salát, ledový salát a čekanku opereme, osušíme, natrháme na listy nebo kousky, oloupané cibule nakrájíme na drobno, očištěnou papriku nakrájíme na kousky
5. V misce promícháme kousky ledového salátu, čekanky, papriky a nakrájené cibule, do středu každého talíře narovnáme listy kadeřavého salátu, poklademe připraveným salátem a závitky
6. Zálivku připravíme smícháním červeného vína, vinného octa, hořčice, oleje a citronové šťávy, vše prošleháme, ochutíme cukrem, solí, pepřem a připravenou zálivkou přelijeme porce závitků se salátem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Nejnovější články

Vybíráme gril na zahradu – jaký to bude?

Sluníčko už na nás z oblohy sem tam vykoukne a polechtá nás svými paprsky. Zima brzy skončí, vystřídá jí jaro a my se ani nenadějeme a nastane čas letních párty, zahradních grilovaček, koupání v bazénu a dalších radovánek. Plánujete si letos konečně splnit sen a svůj starý gril vyměnit za nový? Poradíme vám, jak na to!

číst dále ...

Tajemství zrádných dresinků

Léto má většina z nás z pohledu jídelníčku spojené s grilováním a lehkými saláty. Grilované maso a spousta zeleniny jsou symbolem zdravé kuchyně. Přesto konzumaci takových jídel často doprovází nepřítel v podobě neviditelných kalorií, který může ze zdánlivě „neškodného jídla“ udělat kalorickou bombu. Tím skrytým problémem jsou energeticky vydatné zálivky či dresinky.

číst dále ...

Thomas Henry vyhrál prestižní ocenění

Thomas Henry se řadí mezi oblíbené, a hlavně kvalitní toniky a limonády. Díky tomu se skvěle hodí jako doplněk k alkoholickým nápojům a společně tak vytvářejí výjimečné drinky. Nyní byl Thomas Henry oceněn jako vítěz v druhém ročníku soutěže Tonic & Mixer Masters.

číst dále ...

Nebojte se experimentovat a propadněte kouzlu studených polévek!

Léto v plném proudu, venkovní teploty stoupají a s nimi i chuť na nejrůznější osvěžující dobroty. Dejte sbohem předsudkům a nechte se inspirovat trendem posledních let, kterým jsou studené polévky. Můžete si je dopřát v podobě lehkého, ale výživného obědu nebo jednoduché večeře. Vyzkoušejte třeba naše tipy, uvidíte, že si vás tahle pochoutka rychle získá!

číst dále ...

Povinná výbava do letních dnů! Vsaďte na domácí ledové osvěžení

Nedáte během léta dopustit na nejrůznější zmrzliny nebo nanuky, které nejenže skvěle chutnají, ale zároveň dokonale zchladí a osvěží? I když nám obchody nabízejí nepřeberné množství různých druhů i příchutí, domácí přípravě se zkrátka nic nevyrovná. Vyzkoušejte naše tipy a dopřejte si originální dobroty, které si zamilují ve vaší rodině všichni od nejmladších po nejstarší.

číst dále ...

Mangold – ideální zelenina do dietního jídelníčku

Mangold je listová zelenina chutí i vzhledem podobná špenátu. V obchodech se neobjevuje úplně běžně a je to škoda. Je totiž velmi lahodný a plný zdraví. Navíc má intenzivnější chuť než špenát a jeho barevné řapíky se dají využít podobně jako oblíbený chřest. Je nízkokalorický. Pokud hubnete, neměl by ve vašem jídelníčku chybět.

číst dále ...

JACOBS. Dobrá káva potěší vždy… i táty

Proč slavit Den otců? Aby to tátům nebylo líto! Slaví se třetí neděli v červnu a letos vychází na devatenáctého. Pokud už nejste ve věku, kdy budete malovat přáníčko, nebo dárek vyrábět ručně, můžete mu přinést třeba kvalitní kávu, nejlépe vhodnou na espresso, protože to prý pánové pijí nejvíce.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy