REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Závin s houbami a špenátem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Z listového těsta a náplně z hub, špenátu a dalších dobrot připravený slaný závin, upečený v troubě pěkně dozlatova, servírovaný nejlépe teplý.


Ingredience:
400 glistového těsta
300 gčerstvých (zmražených) hub
300 gmraženého špenátu
150 gmaďarské klobásy
50 gslaniny
2 ksstroužky česneku
1 kscibule
1 ksvejce
hladká mouka
máslo
kmín
pepř
olej
sůl

Postup:
  1. Houby podusíme na másle, osolíme, okmínujeme, necháme vychladnout
  2. Rozpustíme slaninu, necháme zesklovatět, přidáme nakrájenou cibuli, klobásu, orestujeme, směs necháme vychladnout
  3. Na másle podusíme špenát, ochutíme, česnekem solí, necháme zchladnout
  4. Na pomoučněném vále rozválíme lístkové těsto na plát, plát těsta potřeme špenátem, na špenát rozprostřeme houby, na houby rozložíme směs cibule, slaniny, klobásy, každou vrstvu lehce osolíme, opepříme
  5. Plát těsta svineme, konce přeložíme, závin otočíme, aby přehnuté cípy a konec závinu byli vespod
  6. Na plech položíme pečící papír, potřeme olejem, položíme závin, který potřeme rozšlehaným vejcem, vložíme do vyhřáté trouby
  7. Pečeme 20 minut, během pečení občas potřeme vejcem
  8. Upečený závin necháme chvíli zchladnout, nakrájíme na kousky a podáváme s teplým čajem.
Poznámka:

Text i foto: D. Marounek

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy