REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Závin plněný masem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Listové těsto plněné masovou směsí, špenátem, paprikami a olivami, upečené dozlatova ve tvaru závinu.


Ingredience:
400 glistového těsta
700 gšpenátových listů
1/2 ksčervené papriky
1/2 ksžluté papriky
1 ksžloutku
3 lžícezelených oliv s papričkou
hladká mouka
Na masovou směs:
500 gmletého masa (hovězího+vepřového)
3 ksstroužků česneku
2 ksvajec
1 kscibule
2 lžícestrouhanky
2 lžícezakysané smetany
mletý černý pepř
sůl
Na ozdobení:
1/2 kshlávky salátu frisée

Postup:

1. Špenátovým listům odkrojíme stonky, důkladně omyjeme pod vlažnou tekoucí vodou, pak listy spaříme vroucí vodou, scedíme, propláchneme studenou vodou, listy vymačkáme a dáme stranou 2. Do mísy dáme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli, oloupané, prolisované stroužky česneku, přidáme mleté maso, strouhanku, rozklepnutá vejce, propracujeme, pak přilijeme smetanu, podle chuti osolíme, opepříme, vše důkladně prošleháme v hladkou fáš a dáme na 20 minut do ledničky odpočinout
3. Špenátové listy rozložíme na podložku, pokryjeme je vrstvou masové směsi, paprikami nakrájenými na nudličky, olivami a směs zavineme do špenátovým listů
4. Vál poprášíme hladkou moukou, listové těsto rozválíme na obdélník 30×40 cm, zavinuté maso přeneseme na plát listového těsta, zabalíme, spoje k sobě dobře přitiskneme a ze zbytků těsta vyválíme proužky, ze kterých vytvoříme na závinu ozdobnou mřížku
5. Závin přeneseme na plech vyloženým pečícím papírem, potřeme rozšlehaným žloutkem a pečeme ve vyhřáté troubě při 160-170 °C dozlatova (asi 50 minut)
6. Vychladlý závin nakrájíme na plátky a podáváme na listech salátu.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Nejnovější články

Testujte a ochutnávejte novinky na trhu potravin!

Rádi objevujete a zkoušíte novinky na trhu potravin? A milujete překvapení? Služba brandnooz box umožnuje českým zákazníkům již více než 5 let, seznamovat se s nabídkou nových a zajímavých produktů na trhu potravin prostřednicvtím zásilky brandnooz box. Pečlivě vybrané novinky vám dorazí až domů, zabalené v zelené krabici. Běžná cena této zásilky je 279 Kč a její obsah je vždy předem neznámý.

číst dále ...

Luštěniny jako salát nebo zdravá příloha

Luštěniny jsou zdravé a měli bychom je alespoň jedenkrát týdně zařazovat do našeho jídelníčku. Všichni to víme, ale jak to udělat, když máme hluboko v paměti zaryté známé hrachové kaše a čočkové polévky ze školních jídelen. Doba se mění a můžete měnit i váš jídelníček. Luštěniny totiž mohou být chutnou součástí moderní kuchyně.

číst dále ...

LOMO sušená vepřová pečeně

Sušená vepřová pečeně s kořením. Trochu práce a po pár dnech si pošmáknete! Video recept z YouTube z kanálu: Chatař

číst dále ...

Upgrade salátů od Roberta Chejna

Saláty si můžete připravit doma nebo zajet ochutnat do zámeckého hotelu Chateau Kotěra. V zámecké restauraci pod taktovkou Roberta Chejna mimo jiné nabízí různé chuťové zážitky v podobě sezónních specialit, francouzské, italské, provensálské a středozemní kuchyně.

číst dále ...

Italské sýry ručně vyráběné z českého mléka

Marco a Tiziania jsou Italové, kteří studovali v Česku a zalíbilo se jim tady natolik, že se rozhodli tu usadit. Po studiu začali pracovat a před čtyřmi lety si v Praze-Nuslích otevřeli Mozzarellart, místo, kde každodenně vznikají sýry té nejlahodnější chuti. Přímo v obchodě navíc můžete sledovat, jak mistr sýrař vyrábí tu nejčerstvější mozzarellu.

číst dále ...

Tipy sommeliera, jak poznat skvělé víno

Červené, bílé, sladké a kyselé. Přiznejme si to na rovinu, každému se občas stane, že se ocitne ve společnosti lidí, kteří rozvinou debatu o víně, a vás polije studený pot. Ne, nevíte, podle čeho poznáte chuť vína, ne, nevíte, jaké jídlo se k vínu hodí nejvíc. Požádali jsme proto sommeliera Davida Krále, ambasadora značky Víno Mikulov Sommelier Club, aby pro vás shrnul to nejzákladnější, co u vína dokáže poznat „obyčejný“ člověk.

číst dále ...

Cukrářské trendy 2019 (podle Josefa Maršálka, pekařského a cukrářského mistra)

Vrstvení, Pastel de Nata, Metalická cukrařina…. to je výčet jen několika nových trendů patřících mezi nejoblíbenější cukrářské praktiky současnosti. V tomto článku najdete výčet těch nejoblíbenějších, jak je sepsal Josef Maršálek, pekařský a cukrářský mistr.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy