REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Závin plněný masem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Listové těsto plněné masovou směsí, špenátem, paprikami a olivami, upečené dozlatova ve tvaru závinu.


Ingredience:
400 glistového těsta
700 gšpenátových listů
1/2 ksčervené papriky
1/2 ksžluté papriky
1 ksžloutku
3 lžícezelených oliv s papričkou
hladká mouka
Na masovou směs:
500 gmletého masa (hovězího+vepřového)
3 ksstroužků česneku
2 ksvajec
1 kscibule
2 lžícestrouhanky
2 lžícezakysané smetany
mletý černý pepř
sůl
Na ozdobení:
1/2 kshlávky salátu frisée

Postup:

1. Špenátovým listům odkrojíme stonky, důkladně omyjeme pod vlažnou tekoucí vodou, pak listy spaříme vroucí vodou, scedíme, propláchneme studenou vodou, listy vymačkáme a dáme stranou 2. Do mísy dáme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli, oloupané, prolisované stroužky česneku, přidáme mleté maso, strouhanku, rozklepnutá vejce, propracujeme, pak přilijeme smetanu, podle chuti osolíme, opepříme, vše důkladně prošleháme v hladkou fáš a dáme na 20 minut do ledničky odpočinout
3. Špenátové listy rozložíme na podložku, pokryjeme je vrstvou masové směsi, paprikami nakrájenými na nudličky, olivami a směs zavineme do špenátovým listů
4. Vál poprášíme hladkou moukou, listové těsto rozválíme na obdélník 30×40 cm, zavinuté maso přeneseme na plát listového těsta, zabalíme, spoje k sobě dobře přitiskneme a ze zbytků těsta vyválíme proužky, ze kterých vytvoříme na závinu ozdobnou mřížku
5. Závin přeneseme na plech vyloženým pečícím papírem, potřeme rozšlehaným žloutkem a pečeme ve vyhřáté troubě při 160-170 °C dozlatova (asi 50 minut)
6. Vychladlý závin nakrájíme na plátky a podáváme na listech salátu.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy