REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Zapékané cukety s lilkem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Plátky zeleniny, rajčat a mozzrally, přelité rozšlehanými vejci se smetanou, zapečené dozlatova.


Ingredience:
300 glilku
300 gcukety
200 gmozzarelly
4 lžícesmetany
4 ksrajčat
3 ksvajec
mletý pepř
bazalka
máslo na vymazání
sůl

Postup:

1. Omyté a osušené lilky i cukety nakrájíme na plátky, důkladně osolíme a necháme 1 hodinu vypotit, pak zeleninu opláchneme od soli, osušíme, posypeme pepřem a na drobno nasekanou bazalkou
2. Zapékací mísu vytřeme změklým máslem, naplníme střídavě ve vrstvách nakrájenou zeleninou, na kolečka nakrájenými rajčaty a na plátky nakrájenou mozzarellou
3. Vše zalijeme rozšlehanými vejci se smetanou
4. Dáme do předehřáté trouby a zvolna pečeme 30-40 minut.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy