REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Zapečený mozeček

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Do jíšky zamíchaný mozeček spolu se zeleninou a bílkovým sněhem, pokrm zapečený v troubě posypaný nastrouhaným sýrem a pokapaný rozpuštěným máslem.


Ingredience:
Rozpis na 2 porce.
100 gmozečku
30 gkořenové zeleniny
20 gstrouhaného sýra
20 gmásla
15 ghladké mouky
10 gcibule
10 gmásla na pokapání pokrmu
1/16 lmléka
1 ksvejce
petrželka
sůl

Postup:

1. Odblaněný mozeček zalijeme trochu horkou vodou, přidáme očištěnou, na nudličky nakrájenou zeleninu
2. Na másle zpěníme sekanou cibulku, zaprášíme moukou, umícháme světlou jíšku, kterou rozvaříme s mlékem na hustý krém, ten necháme trochu prochladnout
3. Do krému zamícháme žloutek, usekanou petrželku, usekaný mozeček, zeleninu a nakonec přidáme z bílku ušlehaný sníh
4. Směs dáme do tukem vymazané a hrubou moukou vysypané ohnivzdorné misky, na povrchu posypeme strouhaným sýrem a pokapeme máslem
5. V troubě vyhřáté na 200 °C zapečeme tak 15-20 minut.

Doporučení:

Podáváme s hlávkovým nebo jiným zeleninovým salátem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy