Do jíšky zamíchaný mozeček spolu se zeleninou a bílkovým sněhem, pokrm zapečený v troubě posypaný nastrouhaným sýrem a pokapaný rozpuštěným máslem.
Ingredience:
Rozpis na 2 porce. | |
100 g | mozečku |
30 g | kořenové zeleniny |
20 g | strouhaného sýra |
20 g | másla |
15 g | hladké mouky |
10 g | cibule |
10 g | másla na pokapání pokrmu |
1/16 l | mléka |
1 ks | vejce |
petrželka | |
sůl |
Postup:
1. Odblaněný mozeček zalijeme trochu horkou vodou, přidáme očištěnou, na nudličky nakrájenou zeleninu
2. Na másle zpěníme sekanou cibulku, zaprášíme moukou, umícháme světlou jíšku, kterou rozvaříme s mlékem na hustý krém, ten necháme trochu prochladnout
3. Do krému zamícháme žloutek, usekanou petrželku, usekaný mozeček, zeleninu a nakonec přidáme z bílku ušlehaný sníh
4. Směs dáme do tukem vymazané a hrubou moukou vysypané ohnivzdorné misky, na povrchu posypeme strouhaným sýrem a pokapeme máslem
5. V troubě vyhřáté na 200 °C zapečeme tak 15-20 minut.
Podáváme s hlávkovým nebo jiným zeleninovým salátem.