Ochucené rybí filety vyskládané do zapékací mísy spolu se zeleninou, přelité zakysanou smetanou s bílým vínem, posypané strouhankou a máslem, v troubě zapečené.
Ingredience:
250 g | mražené zeleniny (hrášek s mrkví nebo jarní směs) |
120 g | rybích filetů |
2 lžíce | bílého vína |
2 lžíce | zakysané smetany |
2 lžíce | strouhanky |
1 lžíce | másla |
ovocný ocet | |
mletý pepř | |
tuk na vymaštění | |
sůl |
Postup:
1. Rybí filety omyjeme, osušíme, nakrájíme na proužky, osolíme, opepříme, pokapeme ovocným octem a zavineme
2. Rozmrazenou zeleninovou směs vložíme do tukem vymazané zapékací mísy a na zeleninu rozložíme stočené rybí filety
3. Zakysanou smetanou smíchanou s bílým vínem polijeme povrch pokrmu, posypeme strouhankou a vločkami rozdrobeného másla
4. Vložíme do předehřáté trouby na 200 °C a asi 20 minut gratinujeme.
Podáváme s vařenými bramborami nebo pečivem.