REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Zapečená zelenina s rybou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Ochucené rybí filety vyskládané do zapékací mísy spolu se zeleninou, přelité zakysanou smetanou s bílým vínem, posypané strouhankou a máslem, v troubě zapečené.


Ingredience:
250 gmražené zeleniny (hrášek s mrkví nebo jarní směs)
120 grybích filetů
2 lžícebílého vína
2 lžícezakysané smetany
2 lžícestrouhanky
1 lžícemásla
ovocný ocet
mletý pepř
tuk na vymaštění
sůl

Postup:

1. Rybí filety omyjeme, osušíme, nakrájíme na proužky, osolíme, opepříme, pokapeme ovocným octem a zavineme
2. Rozmrazenou zeleninovou směs vložíme do tukem vymazané zapékací mísy a na zeleninu rozložíme stočené rybí filety
3. Zakysanou smetanou smíchanou s bílým vínem polijeme povrch pokrmu, posypeme strouhankou a vločkami rozdrobeného másla
4. Vložíme do předehřáté trouby na 200 °C a asi 20 minut gratinujeme.

Doporučení:

Podáváme s vařenými bramborami nebo pečivem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy