REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Zapečená čočka

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Ochucená čočková směs zapečená s natvrdo vařenými vejci, při servírování politá máslovou omáčkou.


Ingredience:
500 gčočky
200 gzeleninové směsi
3 ksstroužků česneku
2 ksžemlí + mléko
2 ksnatvrdo vařených vajec
1 ksvejce
1 kscibule
Vegeta
mletý pepř
strouhanka
olej
sůl
Na máslovou omáčku:
1 lžičkaoleje
600 mlzeleninového vývaru
60 gmásla
50 ghladké mouky
mletý pepř
Vegeta
sůl

Postup:

1. Předem namočenou čočku uvaříme doměkka a scedíme
2. Pak mírně zchladlou čočku umeleme spolu s očištěnou zeleninou, oloupanou cibuli, oloupanými stroužky česneku a dáme do mísy
3. Přidáme vejce, v mléce namočené a vymačkané žemle, ochutíme solí, pepřem, Vegetou, promícháme a podle potřeby zahustíme strouhankou
4. Polovinu směsi rozetřeme na tukem vymazaný pekáček, na ni rozložíme uvařená na kolečka nakrájená vajíčka a zakryjeme druhou polovinou směsi, zakapeme olejem a v troubě při 180 °C zapečeme
5. Mezitím na omáčku z rozpuštěného másla a hladké mouky připravíme světlou jíšku, kterou zalijeme vývarem a vaříme za občasného míchání asi 20 minut, pak scedíme, přidáme olej a ochutíme solí, pepřem i Vegetou
6. Před podáváním každou porci čočky polijeme máslovou omáčkou.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy