Žervé promíchané s dužinou pečené papriky, orestovanými žampiony, česnekem, cibulkou, citronovou šťávou a kořením.
Ingredience:
5 ks | žampionů |
1 ks | kostička žervé |
3 ks | červené kapie |
1 ks | stroužek česneku |
1 hrst | nakrájené jarní cibulky |
1 lžíce | másla |
pár kapek citronové štávy | |
sečuánský pepř | |
pepř | |
sůl |
Postup:
1. Na másle orestujeme žampiony, které zlehka opepříme sečuánským pepřem
2. Papriku překrojíme na půl a zbavíme semínek, pokapeme olejem a pak upečeme dozlatova v troubě vyhřáté na 200 °C
3. Pak horkou papriku dáme do misky a přikryjeme potravinářskou folií a necháme aspon 10 minut zapařit, aby slupka šla lépe dolů
4. Připravíme žervé, které rozmačkáme vidličkou, přidáme na proužky nakrájenou, slupky zbavenou papriku, žampiony a nakonec česnek a hrst nakrájené cibulky
5. Promícháme a dochutíme solí, pepřem a citronovou šťávou.
Recept ze stránky: Vaření a pečení s láskou – autorka textu i fotografie: Tereza Buranská