REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Žampionovo-sýrová pomazánka s pečenou paprikou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Žervé promíchané s dužinou pečené papriky, orestovanými žampiony, česnekem, cibulkou, citronovou šťávou a kořením.


Ingredience:
5 ksžampionů
1 kskostička žervé
3 ksčervené kapie
1 ksstroužek česneku
1 hrstnakrájené jarní cibulky
1 lžícemásla
pár kapek citronové štávy
sečuánský pepř
pepř
sůl

Postup:

1. Na másle orestujeme žampiony, které zlehka opepříme sečuánským pepřem
2. Papriku překrojíme na půl a zbavíme semínek, pokapeme olejem a pak upečeme dozlatova v troubě vyhřáté na 200 °C
3. Pak horkou papriku dáme do misky a přikryjeme potravinářskou folií a necháme aspon 10 minut zapařit, aby slupka šla lépe dolů
4. Připravíme žervé, které rozmačkáme vidličkou, přidáme na proužky nakrájenou, slupky zbavenou papriku, žampiony a nakonec česnek a hrst nakrájené cibulky
5. Promícháme a dochutíme solí, pepřem a citronovou šťávou.

Poznámka:

Recept ze stránky: Vaření a pečení s láskou – autorka textu i fotografie: Tereza Buranská

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy