Vaječné omelety jsou skvělé jako snídaně, nebo naplněné jako večeře, popřípadě rychlý oběd.
Ingredience:
Rozpis na 4 porce: | |
8 ks | vajec |
4 lžíce | másla |
sůl |
Postup:
1. Vždy dvě vejce na porci zlehka rozklepneme a rozšleháme se solí
2. Na pánvi s nepřilnavým povrchem rozpustíme lžíci másla, nalijeme dvě rozšlehaná vejce ochucená solí, krouživým pohybem pánve vytvoříme rovnoměrnou vrstvu, pánev zakryjeme poklicí a necháme vejce ztuhnout
3. Omeletu opatrně vyklopíme na talíř, přeložíme na půlku a postup opakujeme, připravíme tak další tři omelety
4. Omelety servírujeme obložené zeleninou nebo je můžeme plnit různými náplněmi.
Různé náplně do palačinek: Náplň “Uherská”: Na kostičky nakrájenou slaninu orestujeme, přidáme k ní nakrájenou cibuli, ochutíme mletou sladkou paprikou a na tomto základě podusíme na kostičky nakrájená rajčata.Náplň “Srbská”: Rajčata a papriky nakrájíme na kostičky a podusíme je na olivovém oleji, směs ochutíme solí, pepřem a nasekanou pažitkou.Náplň “Milánská”: Makaróny uvaříme doměkka, pak je okapané nakrájíme na kousky a smícháme s rajčatovou omáčkou a nastrouhaným parmazánem.Náplň “Ruská”: Na omeletu vyskládáme okapané sardinky v oleji, omeletu přeložíme a ozdobíme kaviárem a kolečkem citrónu.