REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Základní krém do slaných dortů

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Krém má mnoho způsobů využití. Používáme nejen na slané dorty, ale i na chlebíčky, ke krekrům nebo slanému pečivu.


Ingredience:
200 gpomazánkové máslo bez příchuti
2 -4 lžičkyzakysané smetany
pepř
sůl

Postup:

1. Pomazánkové máslo rozšleháme v hlubší misce.
2. Přidáme zakysanou smetanu a pečlivě ji vmícháme do pomazánkového másla.
3. Podle potřeby dochutíme solí a nejlépe čerstvě mletým pepřem.

Doporučení:

Ke krému přimícháme další nastrouhané nebo jemně pokrájené suroviny a podle potřeby zahustíme strouhaným sýrem, nebo naopak zředímě zakysanou smetanou. Další varianty ochucení: niva, ementál nebo jiný tvrdý sýr, česnek, pórek, ředkvičky, čerstvá paprika, treska a la losos nebo uzený losos, šunka, křen, pažitka, odkapaný tuňák, čerstvé bylinky. Ingredience můžeme míchat i dohromady – niva s česnekem, pórek se šunkou, šunka s křenem, ředkvičky se strouhaným sýrem a pažitkou…

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy