REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Zabijačkový guláš z Rohenic

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Tento recept nám předala paní Dubnová z Rohenic. Jedná se o receptůru na guláš připravovaný při zabijačce, kterou mívali i čtyřikrát do roka.


Ingredience:
Recept na 6 kg masa:
6 kgplecka
podkrčí
mozeček
játra
brzlík
500 gsádla
150 ghladké mouky
1,5 kgcibule
2 lzabijačkového vývaru (vývar vzniklý při vaření masa na ovar a tlačenku)
nové koření
mletý papř
drcený kmín
sůl

Postup:

1. Očištěnou cibuli nakrájíme nadrobno a pak ji orestujeme na sádle (ne na oleji!)
2. Nakrájíme maso na menší kousky (kromě mozečku, ten dáváme až na konec), mírně ho osolíme a pak přidáme k cibuli, dusíme cca 60 minut (bez podlití!)
3. V této fázi maso dle chuti okořeníme novým kořením, drceným kmínem a pepřem, opět přisolíme (musíme ochutnat)
4. Zalijeme horkou polívkou z masa na ovar (2 l), přidáme mozeček a opět dusíme do úplného změknutí masa
5. Nakonec guláš zahustíme zaprášením hladké mouky přímo do guláše, chvíli provaříme a můžeme servírovat.

Doporučení:

Zabijačkový guláš podáváme s čerstvým chlebem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy