REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Waflové řezy z arašídů a meruňkového džemu

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Recept připravil cukrář Josef Maršálek. Pokud si na jeho recept netroufáte, nebo nemáte čas, můžete si jeho cukroví objednat! Kontakt najdete v receptu.


Ingredience:
325 ghladké mouky
325 gmásla
165 gcukru krupice
150 gmletých slaných arašidů
1/2 lžičkymleté skořice
1 ksvaječný žloutek
Na dohotovení:
200 gmeruňkového džemu
60 ghořké čokolády
60 gRuby či bílá čokoláda
Ostatní:
papír na pečení

Postup:
  1. Všechny ingredience krátce zpracujeme v pevné těsto; rozválíme na plech vyložený pečícím papírem
  2. Ve vyhřáté troubě upečeme při 170 °C dozlatova.
  3. Rozřízneme na půl a necháme vychladnout.
  4. Džem natřeme na jednu polovinu plátu a druhý na něj přilepíme. Necháme přes noc v lednici odležet.
  5. Druhý den povrch potřeme rozehřátou Ruby čokoládou a omramorujeme hořkou.
  6. Necháme ztuhnout a poté horkým nožem nakrájíme na kostky 3×3 cm. Skladujeme na suchém místě.
Doporučení:

Čokoláda Ruby – Čokoláda s Obsahem 47 % Kakaa. Pocházejícího z Pobřeží Slonoviny, Ekvádoru a Brazílie.

Cukroví od Josefa si můžete objednat přímo na jeho Instagramu: Marsalekjosef82. 1 kg cukroví: 1000 Kč.

Poznámka:

Na obrázku jsou Waflové řezy z arašídů a meruňkového džemu. Další obrázek je výběr vánočního cukroví od Josefa Maršálka na objednávku.

TIP na sklenku vína: slavnostní chvíle a výtečné cukroví krásně doprovodí Crémant de Vinselekt Blanc de Noir 2009 sekt nebo Crémant de Vinselekt Pinot Noir Pinot Meunier 2016 sekt, 331 Kč, www.michlovsky.com!

Více o Josefovi Maršálkovi a další jeho recepty najdete například zde: Mistr cukrář a pekař Josef Maršálek

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Tradiční české vánoční recepty na sladké pečivo, moučníky a dezerty, TOP výběr těch nejlepších receptů

Výběr známých, ale i méně známých, tradičních českých vánočních receptů na sladké pečivo, moučníky a dezerty z receptářů našich babiček a prababiček. TOP výběr těch nejoblíbenějších receptů z databáze internetové kuchařky ReceptyOnLine.cz najdete pěkně na jednom místě, stačí kliknout na nadpis nebo fotku v tomto příspěvku! Přejeme vám velkou pohodu strávenou ve vašich provoněných kuchyních při přípravě úžasných voňavých vánočních dobrot třeba právě podle našich vyzkoušených receptů.

číst dále ...

Prosinec provoněný tradičním pečením

Podzim rychle utekl a je tu zima. Jste připraveni na prosinec, pravděpodobně nejoblíbenější měsíc všech dětí? Nechte se inspirovat a připravte svým nejbližším pohádkové dezerty inspirované adventními svátky.

číst dále ...

Originální jogurtové vánoční cukroví

Linecké, vanilkové rohlíčky, vosí hnízda… To je česká vánoční klasika, která nikdy nezklame. Napadlo vás ale, že byste přidali do vánočního cukroví také jogurt? Vyzkoušejte, stojí to za to! Dva rychlé a jednoduché recepty pro vás nachystala česká mlékárna Hollandia ve spolupráci s juniorskou sekcí Asociace kuchařů a cukrářů ČR.

číst dále ...

Veselé a voňavé – dva tipy na horké vánoční nápoje

Provoňte si vánoční svátky tradiční skořicovou a medovou vůní. Připravte si horké drinky s nejprodávanější americkou whiskey Jack Daniel’s a užijte si kouzlo Vánoc i oslavy Silvestra stylově.

číst dále ...

Horké alkoholické (nejen) vánoční nápoje

Výběr 22 nejlepších receptů na horké zimní alkoholické nápoje na jednom místě! Horké zimní nápoje kombinované s něčím ostřejším patří odedávna do receptáře všech šikovných hospodyněk. Dokáží totiž zahřát nejen na těle, ale také na duši. Máme tu pro vás TOP výběr těch nejlepších receptů z naší databáze internetové kuchařky ReceptyOnLine.cz na horké drinky připravené, nebo jen nastavené, právě kapkou něčeho ostřejšího. Nejen, že zahřejí, ale dokáží také provonět celý dům a vytvořit tak skvělou zimní domácí pohodu.

číst dále ...

Soutěž Svačina roku s Rio Mare vyhrála kuchařka z Havířova

Praha, 5. prosince 2019 – Vítězkou 7. ročníku celostátní gastronomické soutěže Svačina roku s Rio Mare se stala Natálie Svobodová z Hotelové školy a Obchodní akademie Havířov. Za první místo si mladá kuchařka odnesla cenu v hodnotě 7 000 Kč. Ve velkém finále se 4. prosince v gastronomickém studiu Chefparade+ proti sobě postavilo 15 nejlepších mladých kuchařů z celé České republiky, kteří soutěžili o ceny v hodnotě 45 000 Kč. Budoucí kuchaři měli za úkol připravit moderní a zdravou svačinu. Hlavní surovinou pro případu soutěžních receptů byly rybí produkty značky Rio Mare.

číst dále ...

O chlup zdravější Vánoce

Vánoce jsou čas hodování a setkávání se s blízkými i přáteli. Nechte se inspirovat a obměňte letos svůj tác s cukrovím. Připravte rodině i návštěvám originální, a především zdravější cukroví. Můžete své hosty nechat hádat, z čeho jsou lahodné kuličky i zdánlivé linecké cukroví připraveno. Uvidíte, že budou překvapeni.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy