Ve formičkách upečené a pak v cukru obalené vánoční cukroví.
Ingredience:
250 g | hladké mouky |
200 g | moučkového cukru |
170 g | ztuženého tuku |
2 lžíce | kakaa |
moučkový a vanilkový cukr | |
cukr na obalení | |
tuk na formičky |
Postup:
1. Na vál prosijeme mouku, přidáme cukr, nahrubo nastrouhaný tuk a kakao, vypracujeme těsto
2. Z těsta postupně odkrajujeme kousky a vtlačujeme je do tukem lehce vymazaných formiček (formičky neplníme úplně, těsto se nafoukne!)
3. Pečeme v mírně vyhřáté troubě na 100-120 °C delší dobu, asi kolem 30 minut, že jsou upečené poznáme tak, že jdou lehce vyklopit
4. Cukroví vyklopíme ještě teplé a ihned obalíme v cukru.