REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Vykrajované hvězdičky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Pečené hvězdičky přelité bílou čokoládovou polevou a zdobené alginátovým želé.


Ingredience:
120 ghladké mouky
120 gpískového cukru
120 gsušených švestek
100 ghořké čokolády
60 gvlašských ořechů
60 glískových oříšků
2 ks vajec
1/2 kssáčku kypřicího prášku
špetka soli
Na dohotovení:
2 lžícealginátového želé
60 gbílé čokoládové polevy

Postup:

1. Umeleme vlašské ořechy, lískové oříšky i sušené švestky a dáme do mísy
2. Přidáme 60 g pískového cukru, prosátou hladkou mouku s práškem do pečiva, promícháme, pak přidáme rozpuštěnou hořkou čokoládu, špetku soli, rozšlehané žloutky a vše zamícháme
3. Z bílků ušleháme tuhý sníh, po lžících do něho zašleháme zbylý pískový cukr a zlehka vmícháme do těsta
4. Těsto rozetřeme na plech vyložený pečicím papírem, vložíme do vyhřáté trouby na 160 °C a pečeme 15 minut, opatrně vyklopíme a ještě z teplého těsta vykrájíme hvězdičky, které necháme na mřížce vychladnout
5. Polovinu každé hvězdičky přelijeme rozpuštěnou bílou čokoládovou polevou a do tuhnoucí polevy položíme alginátové želé.

Poznámka:

Alginátového želé – Kousky želé, vhodné na pečení v těstech – např. bábovce, vánoční štole, vánočce, velikonočním beránku a nebo jako dekorace na koláčcích místo rozinky.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy