Pečené hvězdičky přelité bílou čokoládovou polevou a zdobené alginátovým želé.
Ingredience:
120 g | hladké mouky |
120 g | pískového cukru |
120 g | sušených švestek |
100 g | hořké čokolády |
60 g | vlašských ořechů |
60 g | lískových oříšků |
2 ks | vajec |
1/2 ks | sáčku kypřicího prášku |
špetka soli | |
Na dohotovení: | |
2 lžíce | alginátového želé |
60 g | bílé čokoládové polevy |
Postup:
1. Umeleme vlašské ořechy, lískové oříšky i sušené švestky a dáme do mísy
2. Přidáme 60 g pískového cukru, prosátou hladkou mouku s práškem do pečiva, promícháme, pak přidáme rozpuštěnou hořkou čokoládu, špetku soli, rozšlehané žloutky a vše zamícháme
3. Z bílků ušleháme tuhý sníh, po lžících do něho zašleháme zbylý pískový cukr a zlehka vmícháme do těsta
4. Těsto rozetřeme na plech vyložený pečicím papírem, vložíme do vyhřáté trouby na 160 °C a pečeme 15 minut, opatrně vyklopíme a ještě z teplého těsta vykrájíme hvězdičky, které necháme na mřížce vychladnout
5. Polovinu každé hvězdičky přelijeme rozpuštěnou bílou čokoládovou polevou a do tuhnoucí polevy položíme alginátové želé.
Alginátového želé – Kousky želé, vhodné na pečení v těstech – např. bábovce, vánoční štole, vánočce, velikonočním beránku a nebo jako dekorace na koláčcích místo rozinky.