Vepřové maso ve vlastní šťávě prohřáté spolu s podušenou mrkví.
Ingredience:
600 g | mrkve |
330 g | vepřového masa ve vlastní šťávě (konzerva) |
3 lžíce | mléka |
1 lžička | hladké mouky |
špetka cukru | |
mletý pepř | |
voda | |
sůl |
Postup:
1. Očištěnou mrkev nakrájíme na kostičky, přidáme malé množství vařící osolené vody a dusíme pod pokličkou téměř doměkka
2. Na sádle z konzervy a hladké mouky připravíme světlou jíšku, vmícháme ji do mrkve, podlijeme vodou a dusíme, až mrkev změkne
3. Do podušené mrkve vmícháme na malé kousky nakrájené vepřové maso, opepříme a podle potřeby osolíme.
Podáváme s vařenými bramborami.
Poznámka:Recept na polotovar – vepřové maso ve vlastní šťávě najdete zde: Vepřové maso ve vlastní šťávě, zavařené. Příprava jíšky viz. recept: Jíška.