Na plátky osmažené ledvinky, servírované spolu s vajíčky usmaženými na másle a opečeným bůčkem.
Ingredience:
500 g | vepřových ledvinek |
250 g | uzeného bůčku |
4 ks | vejce |
1 ks | rajčete |
petrželka | |
máslo | |
pepř | |
sůl |
Postup:
1. Uzený bůček nakrájíme na plátky a opečeme na pánvi, když bude křehký, vyndáme ho z tuku a nadrobno nakrájíme
2. Odblaněné ledvinky nakrájíme na tenké plátky a osmažíme je na tuku z bůčku, podlijeme trochou teplé vody a dusíme až změknou, měkké ledvinky osolíme, opepříme
3. Na másle usmažíme míchaná vajíčka
4. Na talíř rozložíme věncovitě míchaná vajíčka, ozdobíme je opečeným bůčkem, ledvinky dáme do středu, pokrm ještě ozdobíme rajčetem a petrželkou, podáváme s čerstvým pečivem.
Recept nám poslal Dalibor Marounek