REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Velikonoční buchty

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Sladké velikonoční buchty zdobené křížkem z cukrové polevy.


Ingredience:
500 gpolohrubé mouky
100 gmásla
100 gcukru
40 gdroždí
125 mlmléka
2 ksvaječné žloutky
1 balíčekvanilkového cukru
hrst mandlí
hrst rozinek
špetka soli
vejce na potření
máslo
Na polevu:
200 gcukru moučka
1 lžičkacitronové šťávy
1 lžičkakukuřičné škrobové moučky

Postup:

1. Do dvou lžic vlažného mléka rozdrtíme droždí, přidáme lžičku cukru a kvásek uložíme na teplém místě
2. V míse smícháme prosátou mouku s rozinkami, mandlemi, rozpuštěným máslem, oběma cukry, žloutky a špetkou soli, nakonec přidáme vzejitý kvásek a vypracujeme hladké těsto
3. Těsto poprášíme hladkou moukou a necháme ho kynout, dokud nezdvojnásobí svůj objem
4. Vykynuté těsto rozdělíme na jednotlivé buchty, z boků je potřeme máslem a naskládáme do máslem pomaštěného a moukou vysypaného pekáče, povrch potřeme rozšlehaným vejcem
5. Do trouby předehřáté na 220 °C vložíme pekáč s buchtami, teplotu snížíme na 150 °C a pečeme cca 50 minut, až buchty zezlátnou
6. Buchty vytáhneme z trouby a ozdobíme křížky z cukrové polevy připravené smícháním (utřením) cukru, citronové šťávy a škrobové moučky.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy