REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Vejce na lilkách a rajčatech

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Na česneku podušené kostky rajčat a lilků, servírované s natvrdo uvařenými vejci, ozdobené bylinkami.


Ingredience:
Rozpis na 4 porce:
500 grajských jablíček
4 ksvejce
2 kslilky
1 ksvelkého stroužku česneku
0,2 lčiré instantní polévky
2 lžíceolivového oleje
1 hrstčerstvého tymiánu
1 hrstčerstvé bazalky
cayenský pepř
voda
sůl

Postup:

1. Lilky s rajčaty očistíme, opláchneme pod studenou tekoucí vodou, necháme okapat a pak nakrájíme na malé kousky
2. Oloupáme a usekáme česnek
3. Vejce uvaříme na tvrdo, vaříme 8 až 10 minut
4. Na rozpáleném oleji orestujeme česnek, přidáme lilky a rajčata, zamícháme, krátce opečeme, dochutíme solí a pepřem, podlijeme vývarem, vaříme asi 10 minut
5. Na talířích jednotlivé porce doplníme o oloupané a na půlky přepůlené vejce, posypeme čerstvě nasekanými bylinkami.

Doporučení:

Jako přílohu podáváme dušenou rýži nebo čerstvé pečivo.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy