REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Vegetariánské těstoviny s cuketou a rajčaty

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Vařené těstoviny promíchané s pečeným česnekem, bylinkami, parmazánem a orestovanou cuketou a rajčátky.


Ingredience:
1 balenítěstovin (penne, fettuciny, tagliatelly …)
1/2 šálkuparmazánu
1/4 šálkunasekané máty nebo bazalky
3 lžíceextra panenského olivového oleje
1/2 lžičkymořské soli
4 ksstředně velká, zralá rajčata (nebo několik malých cherry rajčátek)
1 ksmenší palice česneku
1 ksstředně velké cukety

Postup:

1. Troubu předehřejeme na 200 °C, palici česneku rozdělíme na jednotlivé stroužky, které ale neloupeme, jemně je postříkáme olivovým olejem a v alobalu pečeme 40 minut, vychladlý oloupaný česnek rozlisujeme nebo nasekáme na drobné kostičky
2. Cuketu přepůlíme, zbavíme jadérek a nakrájíme na tenké řezy nebo kolečka
3. V hrnci s mírně osolenou vodou uvaříme těstoviny podle návodu na obalu a to al dente, tedy na skus
4. Ve středně velkém hrnci na olivovém oleji orestujeme připravené cukety, po 5 minutách k nim přidáme upečený česnek a rajčata nakrájená na měsíčky, pokrm osolíme, okořeníme pepřem
5. Směs sundáme ze zdroje tepla, promícháme ji s dobře okapanými těstovinami, nasekanými bylinkami a také nastrouhaným parmazánem.

Doporučení:

Takto upravené těstoviny podáváme horké, nebo i studené, jako salát.

Poznámka:

Další vhodnou ingrediencí do tohoto pokrmu je například nakládaná kukuřice.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy