Červené fazole podušené na cibulovém základě spolu s cuketou, rajčaty a passatou, dochucené chilli, kmínem, pepřem a solí.
Ingredience:
800 g | plechovky červených fazolí |
800 g | plechovky rajčat s česnekem |
170 g | passaty (rajčatového pyré) |
2 lžíce | olivového oleje |
1,5 lžičky | mletého kmínu |
1 lžička | chilli |
500 ml | vody |
1 ks | stroužku česneku |
1 ks | středně velké cukety |
1 ks | cibule |
mletý pepř | |
sůl |
Postup:
1. Ve velkém hrnci na rozehřátém oleji opečeme za stálého míchání oloupanou na drobno nakrájenou cibuli a oloupaný rozetřený stroužek česneku
2. Přidáme mletý kmín, chilli, mletý pepř, sůl a krátce opečeme, pak přidáme omytou, na menší kousky nakrájenou cuketu, passatu a po dalších 3 minutách opékání slité fazole a rajčata s česnekem
3. Zalijeme vodou, přivedeme k varu, poté snížíme teplotu a necháme 20 minut probublávat, dochutíme solí a pepřem.