Růžičková, nebo také pod jiným názvem prodávaná tzv. belgická kapusta, je velmi oblíbená pro svoji jemnou chuť. Toto je jednoduchý recept na vařené kapustičky, servírované jako hlavní chod, přelité na másle opečenou anglickou slaninou, posypané parmazánem.
Ingredience:
500 g | růžičkové kapusty |
150 g | anglické slaniny |
50 g | parmazánu |
1 lžíce | másla |
voda | |
sůl |
Postup:
- Kapustičky zbavíme zavadnutých listů, vložíme do vroucí, mírně osolené, vody, 10-12 minut povaříme.
- V mezičase na pánvi rozpustíme lžíci másla, přidáme na kostičky nakrájenou anglickou slaninu, nebo uzený bůček, orestujeme do růžova.
- Teplé kapustičky scedíme, necháme chvíli zchladnout, na talíři přelijeme slaninou s máslem, posypeme parmazánem.
Podáváme s vařenými brambory.
Poznámka:Text i foto: D. M.