REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Vánoční medové perníčky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Z hotové směsi na perníčky, medu, másla, vajec a perníkového koření upečené různé tvary perníčků, zdobené bílkovou plevou. Recept vhodný pro začátečníky.


Ingredience:
Na těsto:
1 balenísměsi Perník Labeta
60 gmásla
50 gmedu
2 kscelá vejce
1/2 lžičkyperníkového koření
1 žloutek a trochu mléka na potření
Bílková poleva:
1 ksbílek
1 lžičkacitronové šťávy
150-200 gcukru moučky (dle velikosti bílku)
Ostatní:
papír na pečení
mouka na pomoučení pracovní plochy

Postup:
  1. Směs na Perník Labeta promícháme s perníkovým kořením, přilijeme 60 g zchladlého rozpuštěného másla, 50 g medu a 2 vejce, opatrně zapracujeme nožem a vypracujeme těsto, které necháme minimálně 2 hodiny odležet v lednici
  2. Odleželé těsto vyndáme z lednice a necháme 5-10 minut před vyválením povolit
  3. Na pomoučené podložce vyválíme 5 až 7 mm silný plát a vykrajujeme různé tvary
  4. Perníčky pečeme 6 až 8 minut v troubě předehřáté na 185 °C, pod cukroví nezapomeneme dát pečicí papír, aby se nepřichytilo
  5. Ihned po vytažení z trouby potřeme perníčky žloutkem rozšlehaným v trošce mléka, perníčky se potom budou krásně lesknout a zakryjí se i prasklinky a drobné nerovnosti vzniklé při pečení
  6. Po vychladnutí zdobíme polevou, nejlépe bílkovou, díky které perníčky ještě změknou.

Příprava polevy:

  1. Prosejeme 150-200 g cukru moučky, přidáme 1 bílek a kávovou lžičku citronové šťávy a vymícháme do tužší konzistence
  2. Před zdobením nejprve vyzkoušíme, zda je poleva dostatečně hustá, nestéká a tuhne, pokud je příliš řídká, přidáme cukr; rozředit lze trochou citronové šťávy
  3. Zdobíme nejlépe pomocí cukrářského sáčku.
Poznámka:

Zdroj: www.labeta.cz

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

3 rozdílné recepty na výbornou křehkou pizzu

Jen málokdo by odolal tak oblíbenému pokrmu, jako je právě pizza. Ta se dá připravit na mnoho chutných způsobů, mezi nimiž si svého favorita dokáže najít úplně každý. I my vám přinášíme hned tři zajímavé recepty, díky kterým si v pohodlí svého domova tuhle oblíbenou dobrotu hravě připravíte. Tak schválně – který z receptů se rozhodnete vyzkoušet?

číst dále ...

3 trendy a rychlé recepty na letní party

Čekáte partu přátel nebo chystáte rodinnou oslavu? Je jasné, že chcete všechny co nejlépe pohostit a nakrmit, ale zároveň musíte kromě jídla připravit i spoustu dalších věcí. Následující recepty na rychlá a trendy jídla vám ušetří čas a zajistí perfektní výsledek.

číst dále ...

Léto voní po máku

Léto je v plném proudu a teplé počasí láká posedět na zahrádce či balkónu. Příjemným společníkem může být dobrá kniha, stejně jako netradiční káva s dezertem. Už jste někdy ochutnali makovou kávu? Měli byste, mák je totiž opojná ingredience, která z každého receptu udělá gastronomický zážitek.

číst dále ...

Výlety za vínem – Zastavte se v Rakvicích v Enothece

Putování za vínem se stále těší obrovské oblibě. Morava je synonymem pro nádherné vinice, a ještě nádhernější víno. Pokud se chystáte za poznáním skvělého vína, určitě si přidejte na seznam návštěvu a degustaci v moderní Enothece Vinselekt Michlovský v Rakvicích.

číst dále ...

Jak na perfektní špekáček

Co patří k typickému českému létu? Koupání v rybníku, spaní pod stanem a také táboráky. Vlahé večery jsou jako stvořené pro rozdělání ohýnku a opečení výborných špekáčků. Jenže možná už jste s trochou zklamání zjistili, že ten kouzelný večer u ohně se špekáčkem na papírovém tácku a písničkami hranými na kytaru není takový, jaký si ho pamatujete. On totiž možná ani ten samotný špekáček není takový, na jaký s chutí vzpomínáte ze svého dětství.

číst dále ...

Bylinné drinky Erebos vstupují na trh s novým složením i vizuálem

Značka Erebos představuje novou generaci přírodních energetických nápojů. Na trh uvádí drinky s inovovaným složením, které doprovází redesign obalů a nový web. Pro letošní rok pak značka plánuje rozšířit dostupnost bylinných energetických nápojů na českém trhu.

číst dále ...

Zdraví i krása ukryté v syrovátce

Žlutozelená tekutina vzniká jako vedlejší produkt při výrobě sýrů či tvarohů, ale rozhodně se nejedná o odpad! Má totiž zázračné účinky na zdraví i na krásu. V létě chutná jako osvěžující nápoj a je součástí zdravých receptů…

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy