REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Vánoční lízátka

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Vyzkoušejte tip na tuto vánoční dobrotu, sladká lízátka která nejen skvěle chutnají ale také jsou velice dekorativní, pokud je šikovně naaranžujete. Inspirujte se fotografií.


Ingredience:
Ingredience na těsto:
75 ghladké mouky
70 gjemného pískového cukru
70 gměkkého másla
1/2 sáčkuKypřicího prášku do pečiva Vitana
Ostatní:
70 gmoučkového cukru
60 gplnotučného tvarohu
1 sáčekCukr s rumovou příchutí Vitana
Ingredience (zdobení):
1 sáčekPoleva s marcipánovou příchutí Vitana
1 sáčekPoleva s citronovou příchutí Vitana
1 sáčekPoleva kakaová Vitana
100 ghořké nebo mléčné čokolády (dle oblíbenosti)
100 glískových oříšků
1 baleníšpejlí
cukrové sipání

Postup:
  1. Změklé máslo utřeme s cukrem do pěny, přidáme vejce a pořádně promícháme, ručně přimícháme prosátou mouku s kypřícím práškem
  2. Těsto dáme do formy průměr 16 cm vymazané tukem a vysypané hladkou moukou a pečeme asi 30 minut při 170 stupních, pak ho necháme asi 30 minut vychladnout ve formě, než ho vyklopíme na mřížku, kde úplně vychladne
  3. Čerstvý tvaroh promícháme s moučkovým cukrem a cukrem s rumovou příchutí Vitana
  4. Pečenou buchtu rukama rozdrobíme do misky, tvarohovou směs promícháme s rozdrobenou buchtou a ze vzniklé hmoty vytvarujeme kuličky cca 12-16 kusů, ty dáme asi na 1 hodinu do ledničky nebo mrazáku, aby ztuhly
  5. Když jsou kouličky dobře vychlazené, napícháme do nich špejle
  6. Obalujeme v marcipánové, citronové nebo kakaové polevě a ozdobujeme sypáním v podobě nadrobno nakrájených lískových ořechů nebo čokolády (praktické je ponořit konce špejlí několik centimetrů do polevy, než je stejně hluboko zapíchneme do kouliček, ty budou pak na špejli lépe držet, ještě před podáváním můžeme odekorovat mašličkou).
Poznámka:

Zdroj: vitana.cz

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy