REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Vánočně naladěný štrůdl trochu jinak  (RAW Vegan)

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Je velmi lahodný a chutná skvěle s kokosovo banánovou zmrzlinou (mražený banán a kokosový krém) a čokoládovým krémem (datle, kokosovy krém, kakový prašek). Vše hotovo během pár minut například ve Vortex mixéru Optimum 9200A.


Ingredience:
200 gpohanky (namočíme přes noc)
50 glněných semínek
1 hrnečekvlašských ořechů
1 hrnečeksušených švestek
3 ksjablka
1/2 kscitronu
skořice
med nebo kokosový cukr na dochucení
Ostatní:
kvalitní mixér, potravinářská fólie, zmrzlina nebo čokoládový krém

Postup:

1. Do mixéru (já používám Vortex Mixér Optimum 9200A a také se dá připravit v VThermoCook) vhodíme pohanku, kterou jsme zbavili přebytečné vody, přidáme lněná semínka, která se mohou namočit hodinu dopředu, ale nemusí
2. Poté přidáme trochu citronové kůry, lžičku skořice, několik sušených švestek a vše mixujeme na střední rychlosti, až se nám vytvoří těsto
3. Na pracovní desku si dáme kuchyňskou folii, na kterou těsto dáme a rozetřeme do tvaru obdélníku na asi 1 cm tlustou vrstvu (tato placka je naše testo na štrůdl)
4. Do mixéru teď vhodíme jablka nakrájená na čtvrtky, lžičku skořice, šťávu jednoho citronu a můžeme dosladit medem nebo kokosovým cukrem, směs nasekáme na hrubější směs (můžete i použít struhadlo, ale v přístroji je to rychlejší, Vortex Mixér Optimum 9200A má funkci PULS, která je na to super a nebo uVThermoCook použijete funkci sekání)
5. Hotovou směs dáme na střed těsta, stejně tak, jak děláte tradiční strůdl, navrch dáme celé kousky ořechů a švesky
6. Vše zabalíme do válečku pomocí folie a krásně spojíme, abychom měli krásný tvar
7. Štrůdl dáme do lendnice a necháme ztuhnout a pak můžeme podávat studený.

Doporučení:

Já jej mám ráda vlažný a proto jsem jej opatrně vyndala z folie na pečící papír a na plech a vložila jej na chvíli do trouby na 120 °C. Pokud chcete dodržet raw kvalitu, sušte na teplotě pod 45 °C! Můžete použít i sušičku (sušičky Optimum). Nechte jej provonět vaši kuchyní a jemně prohřát a až se vytvoří krásná křupavá kůrka, pak podávejte.

Poznámka:

Zdroj: www.froothie.cz

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

3 rozdílné recepty na výbornou křehkou pizzu

Jen málokdo by odolal tak oblíbenému pokrmu, jako je právě pizza. Ta se dá připravit na mnoho chutných způsobů, mezi nimiž si svého favorita dokáže najít úplně každý. I my vám přinášíme hned tři zajímavé recepty, díky kterým si v pohodlí svého domova tuhle oblíbenou dobrotu hravě připravíte. Tak schválně – který z receptů se rozhodnete vyzkoušet?

číst dále ...

Melounová kuchařka – výběr 18 TOP receptů z melounu

Sezóna melounů nám každý rok umožní připravit některé skvělé recepty právě ze sladké dužiny jak vodního melounu, tak i z dalších druhů této sladké pochutiny. Vybrali jsme pro vás z databáze naší internetové kuchařky ReceptyOnLine.cz naše nejlepší vyzkoušené recepty právě na sladké melouny.

číst dále ...

Koronavirus změnil vnímání obalů potravin. S redukcí plastů by se však přestávat nemělo, míní výrobci

V období nouzového stavu vzrostla u balení potravin četnost užívání plastů. Podle odborníků si díky koronaviru tuzemští spotřebitelé zároveň uvědomili primární funkci obalu u potravin. Výrobci, kteří se dlouhodobě snaží o redukci plastů, nicméně uvádí, že tyto snahy by neměly být upozaďovány ani v období mimořádných krizí.

číst dále ...

Nažhavte svůj gril!

Léto patří grilování! Co všechno si kromě masa nachystat, abyste si s rodinou či přáteli užili skvělý den plný lahodných chutí a vůní?

číst dále ...

Originální a chutné recepty s ketchupy Spak Master

Načerpejte novou inspiraci pro lahodné a jednoduché recepty doplněné prémiovými ketchupy Spak Master. Chuť dozrálých italských rajčat bez přídavných látek je jako stvořená pro všechny gurmány. Díky vybrané chuti a prémiové kvalitě těchto lahodných pomocníků navíc ušetříte čas strávený v kuchyni.

číst dále ...

Znáte české superpotraviny, které jsou plné vápníku?

Při slově vápník se ve spojitosti s lidským tělem téměř každému vybaví kosti nebo zuby. Tato asociace je správná, jelikož se právě zde nachází až 99 % veškerého vápníku. Plní ovšem mnohem více funkcí. Pomáhá k správné srážlivosti krve, podporuje činnost svalů a také se podílí na nervových přenosech. Při nedostatku tohoto důležitého minerálu si tělo bere zásoby z již zmiňovaných kostí a zubů. To může způsobovat kazy, záněty v dutině ústní či řídnutí kostí. Tuto nepostradatelnou složku byste měli pravidelně doplňovat například mlékem, mákem nebo brokolicí. Zde je pár příjemných tipů, jak na to!

číst dále ...

Zdraví, krása, paměť… Co všechno můžete ovlivnit díky správnému jídlu?

Složení jídelníčku výrazně ovlivňuje nejen naši figuru a zdraví, ale i psychický stav, odolnost vůči stresu, paměť či spánek. Podívejte se, jak můžete být díky správnému jídlu fit a cítit se skvěle!

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy