REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Vánočně naladěný štrůdl trochu jinak  (RAW Vegan)

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Je velmi lahodný a chutná skvěle s kokosovo banánovou zmrzlinou (mražený banán a kokosový krém) a čokoládovým krémem (datle, kokosovy krém, kakový prašek). Vše hotovo během pár minut například ve Vortex mixéru Optimum 9200A.


Ingredience:
200 gpohanky (namočíme přes noc)
50 glněných semínek
1 hrnečekvlašských ořechů
1 hrnečeksušených švestek
3 ksjablka
1/2 kscitronu
skořice
med nebo kokosový cukr na dochucení
Ostatní:
kvalitní mixér, potravinářská fólie, zmrzlina nebo čokoládový krém

Postup:

1. Do mixéru (já používám Vortex Mixér Optimum 9200A a také se dá připravit v VThermoCook) vhodíme pohanku, kterou jsme zbavili přebytečné vody, přidáme lněná semínka, která se mohou namočit hodinu dopředu, ale nemusí
2. Poté přidáme trochu citronové kůry, lžičku skořice, několik sušených švestek a vše mixujeme na střední rychlosti, až se nám vytvoří těsto
3. Na pracovní desku si dáme kuchyňskou folii, na kterou těsto dáme a rozetřeme do tvaru obdélníku na asi 1 cm tlustou vrstvu (tato placka je naše testo na štrůdl)
4. Do mixéru teď vhodíme jablka nakrájená na čtvrtky, lžičku skořice, šťávu jednoho citronu a můžeme dosladit medem nebo kokosovým cukrem, směs nasekáme na hrubější směs (můžete i použít struhadlo, ale v přístroji je to rychlejší, Vortex Mixér Optimum 9200A má funkci PULS, která je na to super a nebo uVThermoCook použijete funkci sekání)
5. Hotovou směs dáme na střed těsta, stejně tak, jak děláte tradiční strůdl, navrch dáme celé kousky ořechů a švesky
6. Vše zabalíme do válečku pomocí folie a krásně spojíme, abychom měli krásný tvar
7. Štrůdl dáme do lendnice a necháme ztuhnout a pak můžeme podávat studený.

Doporučení:

Já jej mám ráda vlažný a proto jsem jej opatrně vyndala z folie na pečící papír a na plech a vložila jej na chvíli do trouby na 120 °C. Pokud chcete dodržet raw kvalitu, sušte na teplotě pod 45 °C! Můžete použít i sušičku (sušičky Optimum). Nechte jej provonět vaši kuchyní a jemně prohřát a až se vytvoří krásná křupavá kůrka, pak podávejte.

Poznámka:

Zdroj: www.froothie.cz

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy