REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Vánočně naladěný štrůdl trochu jinak  (RAW Vegan)

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Je velmi lahodný a chutná skvěle s kokosovo banánovou zmrzlinou (mražený banán a kokosový krém) a čokoládovým krémem (datle, kokosovy krém, kakový prašek). Vše hotovo během pár minut například ve Vortex mixéru Optimum 9200A.


Ingredience:
200 gpohanky (namočíme přes noc)
50 glněných semínek
1 hrnečekvlašských ořechů
1 hrnečeksušených švestek
3 ksjablka
1/2 kscitronu
skořice
med nebo kokosový cukr na dochucení
Ostatní:
kvalitní mixér, potravinářská fólie, zmrzlina nebo čokoládový krém

Postup:

1. Do mixéru (já používám Vortex Mixér Optimum 9200A a také se dá připravit v VThermoCook) vhodíme pohanku, kterou jsme zbavili přebytečné vody, přidáme lněná semínka, která se mohou namočit hodinu dopředu, ale nemusí
2. Poté přidáme trochu citronové kůry, lžičku skořice, několik sušených švestek a vše mixujeme na střední rychlosti, až se nám vytvoří těsto
3. Na pracovní desku si dáme kuchyňskou folii, na kterou těsto dáme a rozetřeme do tvaru obdélníku na asi 1 cm tlustou vrstvu (tato placka je naše testo na štrůdl)
4. Do mixéru teď vhodíme jablka nakrájená na čtvrtky, lžičku skořice, šťávu jednoho citronu a můžeme dosladit medem nebo kokosovým cukrem, směs nasekáme na hrubější směs (můžete i použít struhadlo, ale v přístroji je to rychlejší, Vortex Mixér Optimum 9200A má funkci PULS, která je na to super a nebo uVThermoCook použijete funkci sekání)
5. Hotovou směs dáme na střed těsta, stejně tak, jak děláte tradiční strůdl, navrch dáme celé kousky ořechů a švesky
6. Vše zabalíme do válečku pomocí folie a krásně spojíme, abychom měli krásný tvar
7. Štrůdl dáme do lendnice a necháme ztuhnout a pak můžeme podávat studený.

Doporučení:

Já jej mám ráda vlažný a proto jsem jej opatrně vyndala z folie na pečící papír a na plech a vložila jej na chvíli do trouby na 120 °C. Pokud chcete dodržet raw kvalitu, sušte na teplotě pod 45 °C! Můžete použít i sušičku (sušičky Optimum). Nechte jej provonět vaši kuchyní a jemně prohřát a až se vytvoří krásná křupavá kůrka, pak podávejte.

Poznámka:

Zdroj: www.froothie.cz

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Cukrářské trendy 2020 podle Josefa Maršálka

Naše země zažije tento rok doslova a do písmene šok, co se cukrářské tvorby týče. Celý národ sleduje od 4. ledna soutěž Peče celá země. Prostřednictvím TV obrazovek, v hlavním vysílacím čase na ČT1 ji bude patřit deset víkendových sobot. Jedná se o osvědčený formát ze spojeného království, v originále The Great British Bakeoff. Dnes hraný ve 33 zemích celého světa. Všude tam, kde se objevil, způsobil převrat na poli domácího pečení a cukraření. Televize je skvělé médium a nás ve sladké tvorbě čeká to, co se za posledních 10 let stalo v gastronomii. Zákazník bude plošně edukován. Renesance.

číst dále ...

Nové exkluzivní japonské whisky na českém trhu

Společnost Premier Wines & Spirits s novým rokem 2020 představuje rozšířené portfolio svého whisky sortimentu. Nově na náš trh přináší stále oblíbenější japonské whisky. Konkrétně zde pořídíte exkluzivní Kura The Whisky a whisky Kamiki, která jako první zraje v sudech z japonského cedru.

číst dále ...

Překvapivě dietní: obohaťte letos svůj jídelníček o suroviny, které byste na první pohled možná rázně odmítli

Začali jste nový rok s předsevzetím dostat se do kondice a ideálně pár kilo zhubnout? Letos by to pro vás nemusel být takový oříšek, měli byste ale volit správnou cestu. Nebojte se hladovění, naopak, dietní jídelníček může být bohatý a chutný. Stačí zařadit potraviny, o kterých byste možná na první pohled ani neřekli, že vám v boji s přebytečnými kily mohou pomoci.

číst dále ...

Věděli jste, že řada sýrů je vhodná pro vegetariány?

Stále více sýrů se vyrábí za použití rostlinného syřidla, a proto jsou vhodné také pro vegetariánskou stravu. V litovelské sýrárně jich takto vyrábí hned několik. Nejznámější je samozřejmě Gran Moravia, který získal certifikát britské Vegetarian society jako potvrzení jeho vhodnosti pro vegetariány (na rozdíl od svých italských protějšků Grana Padano či Parmigiano Reggiano, pro jejichž výrobu se používá živočišné syřidlo). Ostatně právě použití rostlinného syřidla bylo jednou z inovací italské sýrařské technologie, kterou Gran Moravia představuje.

číst dále ...

Už jste našli drink, který vám sedí? Frank Sinatra si ho namíchal sám

Důvod k oslavám se vždycky najde a co si budeme nalhávat, většinu oslav doprovází drinky s aspoň kapkou alkoholu. Kvalitnímu drinku se nevyhýbají slavné osobnosti ani členové královských rodin. Zjistěte, co nesmí chybět v Buckinghamském paláci, kdo bedlivě počítal počet kostek ledu ve skleničce, nebo čím byste zapůsobili na sex symbol své doby, Marylin Monroe.

číst dále ...

Není farmář jako farmář o marketingovém triku na obalech potravin

Farmářský, bio, maminčin, domácí… Tolik různých nápisů se objevuje na obalech potravin. Dokážeme si ale představit, co se za nimi skrývá? Ne všechny jsou oficiálně stanovené zákonem a můžeme tak lehce nalítnout lacinému triku prodejcovu. Čtěte a dozvíte se, na co si dát pozor při příští návštěvě obchodu.

číst dále ...

Šumivá vína Codorníu sklízejí světové úspěchy

Prémiová šumivá vína vinařství Codorníu si z uznávané světové vinařské soutěže Effervescents du Monde 2019 odvezla úspěchy. Jedno z vín této značky bylo dokonce vyhlášeno mezi deseti nejlepšími šumivými víny na světě. Tři vína Codorníu navíc získala stříbrnou medaili ve své kategorii.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy