REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Vajíčková pomazánka se sardelkami a kapary

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Pomazánka připravená z natvrdo uvařených vajec, lučiny, majonézy, pažitky, dijonské hořčice … skvělá na čerstvém pečivu.


Ingredience:
5 ksnatvrdo uvařených vajec
3 kslahůdkové cibulky (pouze bílá část)
200 g pomazánkového másla bez příchuti (choceňské)
100 gsardelových oček v oleji s kapary
100 glučiny
1 svazekpažitky
2 lžícemajonézy
2 lžičkydijonské hořčice
pepř
sůl

Postup:

1. V misce smícháme pomazánkové máslo, lučinu, hořčici a majonézu
2. Přidáme nadrobno pokrájené sardelky a cibulku, nasekanou pažitku a vajíčka, která nastrouháme na slzičkovém struhadle
3. Opepříme a sůl přidáme dle chuti, vše dobře promícháme
4. Necháme vychladit v lednici, podáváme s čerstvým pečivem.

Poznámka:

Recept ze stránek Vaření s Tomem, autorka fotografie i textu: Naďa Indruchová

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy