Rosol z uvařených vajec, šunky, zeleniny, sýra, želatiny a smetany.
Ingredience:
1 láhev | zeleniny ve sladkokyselém nálevu (hrášek, mrkev, kapie, kukuřice, okurky) |
250 ml | plnotučného bílého jogurtu |
200 ml | smetany ke šlehání |
200 g | tvarohovo-smatanového sýra |
100 g | šunky |
4 ks | natvrdo vařených vajec |
2 balíčky | mleté želatiny |
mletý pepř | |
sůl |
Postup:
1. Vejce uvařená natvrdo oloupeme a nasekáme na hrubo
2. Zeleninu scedíme z nálevu (ten dáme stranou) a dáme do mísy
3. Nálev dochutíme solí, pepřem, zamícháme s želatinou a necháme nabobtnat
4. K zelenině přidáme nasekaná vejce, nakrájenou šunku, tvarohovo-smetanový sýr, bílý jogurt a dobře zamícháme, pak vmícháme vyšlehanou smetanu
5. Nabobtnalou želatinu mírně zahřejeme, necháme chvíli odstát a také přimícháme do směsi
6. Kulatou formu na aspik naplníme připravenou směsí a dáme přes noc do ledničky ztuhnout.
Podáváme s nasucho opečenými topinkami.
Poznámka:Před podáváním formu potřeme utěrkou namočenou do horké vody, aby se rosol uvonil a pak vyklopíme.