REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Tvarohový pudink IV.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Recept na pudink povařený ve vodní lázni, připravený z měkkého tvarohu, krupice, cukru, vejce a jablek.


Ingredience:
120 gměkkého tvarohu
50 gjablek
20 gkrupice
10 gcukru
1 ksvejce
citrónová kůra

Postup:

1. Z vejce oddělíme žloutek od bílku
2. Prolisovaný tvaroh utřeme s cukrem a žloutkem
3. Přidáme krupici, tuhý sníh z bílku, vmícháme nastrouhané jablko a ochutíme citrónovou kůrou
4. Směs dáme do vymazané formy a vaříme ve vodní lázni asi 35 minut.

Poznámka:

Vodní lázeň – Nádobu s pokrmem vložíme do hrnce do poloviny naplněného horkou vodou, kterou udržujeme těsně pod bodem varu.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy