REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Tvarohovo–maková zmrzlina

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Mák a tvaroh. Tyhle dvě hlavní suroviny stačí k tomu, abyste i v posledních letních dnech dosáhli ochlazení a uspokojení chuťových pohárků zároveň. Kombinace jednoduchá, příprava rychlá, výsledek opakovatelný. Bleskový recept, který vykouzlí úsměv na tváři, jak dospělým, tak dětem. A to nejenom v létě.


Ingredience:
Rozpis pro 6 osob:
250 gtvarohu
3 lžícemoučkového cukru
2 lžícešlehačky ke šlehání (na zředění)
1 vrchovatá lžícemletého máku
tvořítka na nanuky

Postup:
  1. Veškeré ingredience smíchejte a vlijete do formiček na nanuky
  2. Nechte zmrznout a pak jen vychutnávejte.
Doporučení:

Pokud zrovna nemáte žádné formičky po ruce, nevadí, využít se dají i kelímky od jogurtů. Vyzkoušejte do směsi přidat špetku sušené levandule a dát tak zmrzlině třetí rozměr.

Poznámka:

Recept k článku: MÁK: RECEPTY NA POSLEDNÍ LETNÍ DNY

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy