REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Tvarohovo-ovocná bio zmrzlina

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Neváhejte a vyrobte si domácí, kterou svým ratolestem budete moct dopřát klidně každý den. Sami si totiž ohlídáte čerstvost, kvalitu ingrediencí a množství přidaného cukru.


Ingredience:
0,5 kgbio ovoce
1 baleníbio tvarohu
100 mlbio smetany ke šlehání
bio třtinový cukr

Postup:
  1. Ovoce důkladně očistěte, případně vypeckujte. Volte plody bez otlaků či známek plísní. Jestliže jste sáhli po jahodách, můžete je rovnou promixovat tyčovým mixérem. V případě ovoce se slupkou je vhodné jej nejdříve rozvařit s trochou vody a mixovat až poté. Je ale třeba počítat s tím, že zmrzlina kvůli zbytkům slupek nebude zcela hladká
  2. K ovoci vmíchejte tvaroh. Podle chuti a sladkosti ovoce postupně přidávejte třtinový cukr. Na závěr zašlehejte k téměř hotové zmrzlině smetanu.
  3. Nyní můžete směs nalít do formiček na nanuky nebo použít jednu velkou nádobu. V případě druhé varianty je vhodné při tuhnutí zmrzlinu několikrát promíchat, získá tak krémovější strukturu a ingredience se lépe propojí.
Doporučení:

Pokud sáhnete po ovčím tvarohu, přidejte jej o něco více a smetanu můžete vynechat.

Ještě o něco jednodušší je příprava sorbetu. Půl kila očištěných jahod či jiného ovoce promixujte a podle chuti přidejte cukr či jiné sladidlo.

Poznámka:

Recept k článku: Domácí osvěžení za pár korun. Vyrobte si zmrzlinu!

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Zavařujeme (sterilujeme), nakládáme zeleninu – ty nejlepší recepty na zpracování zeleniny na jednom místě!

Přes léto a na začátku podzimu je ten správný čas připravit si nějaké ty zeleninové dobroty na zimu. Zavařená zelenina ve sklenicích nám poslouží nejen jako chutná příloha, ale některé sterilované výrobky ze zeleniny jsou skvělé jako polotovar, surovina na přípravu různých dalších pokrmů, například teplých omáček, do polévek, pod maso, či na přípravu dušených příloh. Ty nejlepší recepty na zavařenou, případně nakládanou zeleninu, z naší databáze internetové kuchařky ReceptyOnLine.cz, najdete právě zde.

číst dále ...

Sladké vánoční moučníky a dezerty z celého světa

Na žádné slavnostně prostřené vánoční tabuli nesmí chybět sladký moučník, či dezert. Všude tam, kde se vánoce slaví, se právě na tyto svátky připravují tradiční sladké pokrmy s dlouhou historií. Oblast od oblasti, stát od státu, každý národ má ten svůj slavný vánoční dezert.

číst dále ...

Gorgonzola. Sýr pro opravdové gurmány

Gorgonzola je slámově bílý sýr, jehož zelené skvrny jsou výsledkem procesu zvaného mramorování, tedy tvorba plísní. Má krémovou, vláčnou strukturu a nezaměnitelnou vůni s výraznou a pro něj typickou chutí. Typ „dolce“ je lehce štiplavý, naopak Gorgonzola „piccante“ je velmi pikantní, má intenzivní mramorování a je více drobivá. Oba druhy se vyrábějí z pasterizovaného mléka, ke kterému se přidávají mléčné kultury a vybrané druhy plísní, které pak dají vzniknout typickému žilkování. Zrání tohoto sýra trvá alespoň 50 dní u typu „dolce“ a více než 80 dní u typu „piccante“.

číst dále ...

Červená řepa na 25 způsobů! Vyzkoušejte naše TOP recepty s červenou řepou

Výběr “NEJ” receptů z naší internetové kuchařky ReceptyOnLine.cz na zpracování a úpravu červené řepy, ale i na recepty, kde červená řepa hraje svoji nezastupitelnou roli. Vybrali jsme pro vás naše, ale i vaše nejoblíbenější recepty na červenou řepu, nebo s červenou řepou, které rozhodně stojí za to vyzkoušet.

číst dále ...

Rambutan. Nejcennější ovoce jihovýchodní Asie

Na první pohled vypadá jako mořský ježek, hned na ten druhý jako oblíbené liči, chutná jako ananas, anebo trošku jako meruňka. Ctěné jméno tohoto ovocného plodu je rambutan. Nejcennější ovoce jihovýchodní Asie. Proč? Protože se využívá nejen ke konzumaci, ale i k výrobě kosmetiky, oleje a mnoho dalšího.

číst dále ...

5 rad, jak na medové cukroví

Zdravější, chutnější, vláčnější. Upečte si takové cukroví letos i vy. Stačí jen použít, stejně jako naši předci dlouhá staletí před námi, místo cukru med a držet se osvědčených rad. Zlatý dar přírody totiž při správném zacházení dokáže divy a zachová si i své zdraví prospěšné látky.

číst dále ...

Párování sýrů s víny. Poradíme, jak na to!

Vinobraní za námi a za chvíli tu máme čas Beaujolais a Svatomartinského vína. A tak se nabízí otázka, zda víte, jak snoubit sýry s vínem, abyste podtrhli jejich chuť. Ačkoliv by bylo obtížné najít jednoduchá a striktní pravidla snoubení sýrů s víny z důvodu obrovské rozmanitosti sýrových delikates a druhů vína, pokusíme se vás navést, tak abyste si co nejvíce pochutnali a zpestřili si nadcházející dlouhé podzimní večery.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy