REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Tuřín na švýcarský způsob

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Na kostky pokrájený tuřín, podušený na cibulce podlívaný vývarem, pokrm nakonec dochucený smetanou a hořčicí, servírovaný posypaný nastrouhaným sýrem.


Ingredience:
100 gtuřínu
100 gmásla
50 gstrouhaného sýru
0,5 lvývaru z hovězích kostí
0,2 dlkysané smetany
1 lžícehořčice
2 kscibule
pepř
sůl

Postup:

1. Tuřín oloupeme a nakrájíme na kostičky
2. Na másle orestujeme cibuli, přidáme nakrájený tuřín, osolíme, opepříme a dusíme na másle, za občasného podlévání vývarem
3. Když tuřín změkne, necháme vývar odpařit, pak vmícháme zakysanou smetanu rozmíchanou se lžící hořčice, promícháme a krátce prohřejeme
4. Dušený tuřín na talíři posypeme strouhaným sýrem a podáváme s brambory.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy