Za studena připravené kočičí kuličky z pečených jater nebo jiného vhodného pečeného masa, vařené rýže, konzervy tuňáka a nasekané petrželky.
Ingredience:
1 konzerva | tuňáka v oleji |
1/2 šálku | vařené rýže |
1/4 šálku | pečených jater či pečeného masa |
3 ks | snítky nakrájené petrželky |
Postup:
- Konzervu vyklopíme do misky, přidáme nadrobno osekaná játra nebo jiné vhodné pečené maso, zamícháme.
- Do misky dále přidáme rýži a nasekané snítky petrželky, opět vše důkladně promícháme.
- Mokrýma rukama vypracujeme kuličky, tak 6 až 8 kousků, necháme v lednici ztuhnout.
Před podáváním necháme kuličky ohřát do pokojové teploty. Pro zdravé trávení kočičích mlsounů můžeme směs nastavit nastrouhanou mrkví, cuketou či například dýní.