Pečené trojúhelníky z mouky, cukru, vejce, instantní kávy, zakysané smetany a másla, po upečení obalené ve směsi moučkového a vanilkového cukru.
Ingredience:
200 g | hladké mouky |
100 g | másla |
75 g | moučkového cukru |
1 ks | vejce |
2 lžíce | zakysané smetany |
2 lžičky | instantní kávy |
1/4 lžičky | soli |
Postup:
1. Z prosáté hladké mouky, soli, moučkového cukru, změklého másla, vejce, zakysané smetany a instantní kávy vypracujeme těsto, které zabalíme do potravinářské fólie a na 30 minut uložíme do lednice
2. Potom z vychlazeného těsta vyválíme plát silný asi 0,5 cm, pomocí rádýlka nakrájíme těsto nejdříve na čtverce a pak ještě uhlopříčně překrojíme na trojúhelníky
3. Přendáme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme asi 10 nibut v předehřáté troubě na 180 °C 4. Ještě teplé obalíme ve směsi moučkového cukru smíchaného s vanilkovým cukrem a necháme vychladnout.