REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Třešně v pálence

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Třešně naložené v třešňovici a cukru. Nálev je ochucen citrónovou kůrou a skořicí.


Ingredience:
1 kgtřešní
400 gželírovacího cukru
750 mltřešňovice
4 kstyčinky skořice
proužky citrónové kůry
asi dvě zavařovací sklenice

Postup:

1. Třešně dobře omyjeme, necháme důkladně okapat, pak je zbavíme stopek
2. Do zavařovacích sklenic na dno nasypeme želírovací cukr a přidáme skořici a citrónovou kůru
3. Do každé sklenice nasypeme připravené třešně
4. Zalijeme třešňovicí, aby všechny třešně byly zatopené a sklenice dobře uzavřeme
5. Uložíme je v chladu a temnu asi na 2 měsíce, aby se cukr důkladně rozpustil, první dny se sklenicemi několikrát zatřeseme.

Doporučení:

Takto naložené třešně nám vydrží až 1 rok!

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy