REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Tbiliská soljanka

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Opečené kousky hovězího masa, podušené ve víně, rajském protlaku a vodě či vývaru.


Ingredience:
400 ghovězího masa
50 gtuku
2 kscibule
2 kssladkokyselé okurky
1 ksstroužek česneku
2-3 lžícemouky
2 lžícerajského protlaku
1 dlpřírodního bílého vína
vývar nebo voda na podlití
pepř
sůl
zelená petrželka

Postup:

1. Hovězí maso očistíme, pečlivě zbavíme všech blan a nakrájíme na menší kousky
2. Maso opečeme na tuku spolu s drobně nakrájenou cibulí
3. Přidáme rajský protlak, utřený stroužek česneku, kolečka okurek, sůl a pepř, vše dobře promícháme
4. Zalijeme vínem a za nejnutnějšího podlévání vodou nebo masovým vývarem dusíme asi 40 minut
5. Na talířích jednotlivé porce soljanky sypeme hojně petrželkou.

Doporučení:

Tbiliskou soljanku podáváme s čerstvým chlebem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy