Cukroví z tatranek, mouky, cukru, másla, vejce, kakaa, kokosu a mandlí, po upečení obalené v cukru.
Ingredience:
250 g | hladké mouky |
250 g | másla |
100 g | moučkového cukru |
3 lžíce | mletých mandlí |
1 lžíce | strouhaného kokosu |
1 lžíce | kakaa holandského typu |
3 ks | oříškových tatranek (čokoládových) |
1 ks | vejce |
špetka mletého hřebíčku | |
moučkový cukr na obalení | |
máslo na vymazání |
Postup:
1. Do mísy dáme prosátou hladkou mouku, kakao, moučkový cukr, strouhaný kokos, na jemno mleté mandle, nastrouhané tatranky, špetku mletého hřebíčku a promícháme
2. Pak přidáme na kousky nakrájené změklé máslo, rozklepnuté vejce a vypracujeme těsto, které necháme 20 minut v chladu odležet
3. Odleželé těsto plníme do mírně vymazaných formiček na pracny a pečeme v předehřáté troubě na 165 °C asi 12 minut
4. Mírně vychladlé vyklopíme a ihned obalíme v moučkovém cukru.