Z pomletých Tatranek a dalších ingrediencí vypracované těsto, vtlačené do vánočních formiček, upečené dozlatova, obalené v moučkovém cukru smíchaném s cukrem vanilkovým.
Ingredience:
360 g | hladké mouky |
250 g | másla nebo ztuženého tuku |
100 g | krupicového cukru |
50 g | kokosu |
3 ks | Tatranky |
1 ks | vejce |
1 sáček | vanilkového cukru |
formičky na cukroví | |
moučkový cukr na obalení | |
tuk na vymazání formiček |
Postup:
1. Hladkou mouku smícháme s krupicovým cukrem a kokosem
2. Povolené máslo utřeme s vejcem, promícháme s moukou a dalšími ingrediencemi
3. Nakonec do směsi vmícháme nastrouhané Tatranky, vypracujeme těsto
4. Kousky těsta vtlačujeme do vymazaných formiček a klademe je na plech
5. Pečeme v troubě vyhřáté na 170 °C dozlatova
6. Ještě teplé cukroví obalujeme v moučkovém cukru smíchaným s cukrem vanilkovým.