REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Švédské preclíčky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Těsto z mouky, másla, mandlí, vejce, citronové kůry a vanilkového aroma, vytvarované do tvaru preclíku, posypané hrubým cukrem a pečené dozlatova.


Ingredience:
200 ghladké mouky
100 ghrubého cukru na posypání
75 gmásla
50 gmandlí
1 ksprášku do pečiva
2 ksžloutků
1ksvejce
1/2 lžičkyvanilkového aroma
špetka citronové kůry

Postup:

1. Prosátou hladkou mouku smícháme s práškem do pečiva, přidáme na kousky nakrájené změklé máslo, rozklepnuté vejce, 1 žloutek, citronovou kůru, vanilkové aroma a na jemno nastrouhané oloupané mandle
2. Vše promícháme a vypracujeme hladké těsto, které necháme 30 minut v chladu proležet
3. Pak těsto rozdělíme na 30 kousků, z každého vyválíme delší váleček a vytvarujeme preclík 4. Preclíky rozložíme na plech vyložený pečicím papírem, potřeme rozšlehaným žloutkem, posypeme hrubým cukrem, dáme do vyhřáté trouby a pečeme při 180 °C asi 15 minut
5. Vychladlé preclíky uložíme do dózy s víkem a týden necháme proležet.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy