REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Tatarská brynzová omáčka

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Studená omáčka k novým bramborám na loupačku, k pečeným bramborám nebo k plněným těstovinám.


Ingredience:
200 gzakysané smetany
150 gbrynzy
50 glučiny (žervé)
trochu mléka
kopr

Postup:

1. Zakysanou smetanu, brynzu a lučinu (žervé) rozmixujeme 2. Podle potřeby zředíme trochou mléka
3. Pak přidáme nadrobno nakrájené lístky čerstvého kopru a promícháme.

Doporučení:

– Hodí se k novým bramborám na loupačku, k pečeným bramborám nebo k plněným těstovinám.

Poznámka:

– Omáčku můžeme ochutit místo kopru pažitkou.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy