Bramborové taštičky plněné podušeným špenátem, servírované přelité smetanou.
Ingredience:
Rozpis na 4 porce: | |
600 g | dopředu uvařených brambor ve slupce |
150 g | hladké mouky |
4 lžíce | smetany |
2 lžíce | oleje |
1 lžíce | polohrubé mouky |
1 lžíce | másla |
1 balení | zmaženého špenátu |
3 ks | vejce |
1 ks | cibule |
mletý pepř | |
sůl |
Postup:
1. Dopředu uvařené brambory oloupeme a nastrouháme na jemno
2. Přidáme 1 ks vejce, hladkou mouku a špetku soli, těsto dobře vypracujeme
3. Na rozehřátém oleji orestujeme na na jemno nakrájenou cibuli, přidáme rozmražený špenát, podusíme, zaprášíme polohrubou moukou a dobře promícháme
4. V této fázi do špenátu zašleháme druhé vejce, krátce povaříme, ochutíme pepřem a solí a necháme vychladit
5. Bramborové těsto rozválíme na 3 až 4 mm silnou placku a vykrájíme z něj kolečka o průměru asi 8 cm
6. Na jednu polovinu těsta dáme špenátovou náplň, okraje potřeme rozšlehaným zbylým vejcem, přehneme a dobře přimáčkneme
7. Taštičky vkládáme do vroucí vody a vaříme asi 3 až 5 minut
8. Uvařené taštičky potřeme máslem a podáváme přelité smetanou.