REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Taštičky plněné špenátem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Bramborové taštičky plněné podušeným špenátem, servírované přelité smetanou.


Ingredience:
Rozpis na 4 porce:
600 gdopředu uvařených brambor ve slupce
150 ghladké mouky
4 lžícesmetany
2 lžíceoleje
1 lžícepolohrubé mouky
1 lžícemásla
1 balenízmaženého špenátu
3 ksvejce
1 kscibule
mletý pepř
sůl

Postup:

1. Dopředu uvařené brambory oloupeme a nastrouháme na jemno
2. Přidáme 1 ks vejce, hladkou mouku a špetku soli, těsto dobře vypracujeme
3. Na rozehřátém oleji orestujeme na na jemno nakrájenou cibuli, přidáme rozmražený špenát, podusíme, zaprášíme polohrubou moukou a dobře promícháme
4. V této fázi do špenátu zašleháme druhé vejce, krátce povaříme, ochutíme pepřem a solí a necháme vychladit
5. Bramborové těsto rozválíme na 3 až 4 mm silnou placku a vykrájíme z něj kolečka o průměru asi 8 cm
6. Na jednu polovinu těsta dáme špenátovou náplň, okraje potřeme rozšlehaným zbylým vejcem, přehneme a dobře přimáčkneme
7. Taštičky vkládáme do vroucí vody a vaříme asi 3 až 5 minut
8. Uvařené taštičky potřeme máslem a podáváme přelité smetanou.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy